Nàufrag del PP busca alcaldia a Badalona

Silvia Rodríguez Gómez

Directora de L'Independent

Nàufrag del PP busca alcaldia a Badalona


twitter share   facebook share

Ni un dia ha deixat de marge Xavier García Albiol per desvincular-se del PP, partit amb el qual concorre a les eleccions de maig per l’alcaldia de Badalona i del qual ha estat president en l’àmbit català.

 

No és el primer cop que García Albiol renega de les sigles del seu partit, però a poques hores de l’històric enfonsament del Partit Popular a les eleccions del passat diumenge, l’alcaldable va penjar al seu compte de Twitter un vídeo amb aquest encapçalament: “Le voy a votar a él, a Albiol. Al PP no, a Albiol”. Així comença un vídeo de tres minuts i mig en el qual es succeeixen diferents converses amb diferent veïnes i veïns que Albiol ha mantingut durant els seus nombrosos actes de campanya fora de campanya que està fent per tota la ciutat. En totes elles, el veïnat que hi apareix repeteix una cosa: no són del PP, no voten al PP, però donaran suport a Albiol al maig. Una i una altra.

 

Molt d’ells argumenten que el seu vot serà socialista per les generals però després donaran la confiança a Albiol, que no al PP, tornen a repetir com un mantra. Albiol fa que sí amb el cap, ni una sola defensa al seu partit, i això que no fa tants dies portava als seus líders a passejar pels Encants de Badalona, un lloc que sembla ser que agrada molt a l’exalcalde, ja que molts dels participants del vídeo surten d’allà mateix.

 

A banda, òbviament, Albiol afegeix els únics missatges que està repetint incansablement: netejarà Badalona i donarà més seguretat a Badalona, esgrimint l’argument de que la nostra ciutat és una ciutat sense llei, on gairebé no es pot sortir al carrer i bruta com cap altra. Uns missatges que no venen acompanyats de cap proposta concreta, només el missatge de la por, que francament, pocs resultats ha donat al seu partit a les generals.

 

A més, també òbviament, carrega contra Dolors Sabater i contra el PSC per donar-li suport en la investidura al 2015, amb tot el que ha plogut després, i gràcies a les seves argúcies i astúcies. Està clar que el PP cotitza a la baixa, però no parla bé d’un mateix renegar de forma tan descortès del lloc d’on un procedeix. Exactament el mateix que fa amb Badalona.