card_membership
email

JAUME OLIVERES I COSTA (Escriptor)

“L'Independent pot ser, i ha de ser, una eina útil en el procés de vertebrar la ciutat i donar-li la pàtina necessària per teixir complicitats per un futur millor”

L'Independent pot ser, i ha de ser, una eina útil en el procés de vertebrar la ciutat i donar-li la pàtina necessària per teixir complicitats per un futur millor”


Temps dur per a la lírica. El país es revolta i cal anar obrint finestres al debat i al diàleg. Talment, una feinada; però és hora d'apostar per aquests espais on confrontar idees i anar construint una societat més justa, lliure i solidària. Una societat en què alguns opinem s'ha d'aportar una irrenunciable visió progressista, d'allò que abans en deiem d'esquerres. I, encara, des de la proximitat del propi entorn, des de la ciutat i els seus barris, des de cada racó de la quotidianitat més sentida.

Per això, és motiu de joia que un animós grup de dones i homes de Badalona s'engresquin en el projecte de crear un mitjà de comunicació proper, combatiu i crític, que obri una nova finestra al debat ciutadà. Una finestra independent i lliure, no lligada a cap ideologia política però no exempta de contingut ideològic. Una aportació a la informació veraç i reflexiva, amb ganes de ser un instrument útil a la ciutadania, i amb la pretensió de proporcionar nous instruments a la reflexió col·lectiva.

És veritat, estem creant un país nou, a partir d'una vella història. Des d'aquesta tardor, per a bé o per a mal, res no serà igual del que era i entre tots haurem de cosir una realitat que exigeix una informació continuada. Però el nostre repte és més proper, és intentar parlar entre els conciutadans de la cultura, de l'esport, de l'activitat social i, evidentment, de la política de proximitat, amb el convenciment que és en la proximitat del debat on es poden trobar les coordenades d'una societat més lliure.

Anem per feina. Construim ponts de diàleg. Enfortim la ciutat. Informem i informem-nos. L'Independent pot ser, i ha de ser, una eina útil en el procés de vertebrar la ciutat i donar-li la pàtina necessària per teixir complicitats per un futur millor. Obrim la finestra i deixem entrar els vents que porten la llibertat. Amb independència, benvingut L'Independent.