card_membership
email

CRISTINA PITARQUE (Periodista)

“Una ciutat no necessita que parlin per ella, els veïns i veïnes són (…) els que han de parlar”

“Una ciutat no necessita que parlin per ella, els veïns i veïnes són (…) els que han de parlar”


Si m’hi poso a pensar, fa anys que el concepte periodisme em fa una mica de mandra, de respecte, de por, també em fa riure, em preocupa i em fa sentir nostàlgia. Quan es parla de periodisme independent la cosa no millora. De moment em posa alerta, se m’escapa un somriure irònic, sento desconfiança i depenent de com acabi la cosa... pot acabar molt malament la cosa.

Per aquest motiu trobo que posar per nom L’Independent a un nou mitjà de comunicació a Badalona no és una qüestió de principis per part dels responsables, sinó de coratge. Per part dels lectors, serà un acte de fe.

Un gran professor de cuina ens deia als seus alumnes: a un cuiner SEMPRE se li ha de mostrar respecte, perquè, davant de tot, hi ha la seva dedicació a aquesta professió tan dura i exigent. Seguint aquestes sàvies paraules, em trobo amb l'obligació moral de mostrar el meu respecte a les persones que han decidit apostar per crear un nou diari, un nou mitjà de comunicació per als veïns i veïnes de Badalona. Ells hi posaran les ganes, l’actitud, els coneixements, les hores, els diners i, per davant de tot, hi posaran tota la seva il·lusió. Així doncs, la meva més sincera enhorabona per haver donat aquest pas.

I què dir dels lectors potencials, estimats badalonins i badalonines, que no us ho posaran gens fàcil als companys de l’Independent. De fet, espero que així sigui sempre, que la consciència crítica dels lectors no us faci mai baixar la guàrdia, que la diversitat de la ciutat no us sigui mai indiferent, que sigui el motor de la cerca de l’objectivitat i la veritable independència periodística. Ja està bé de jugar a ser periodistes, ja n’hi ha prou de comptar followers. A Badalona sobren altaveus de la ciutat. Una ciutat no necessita que parlin per ella, els veïns i veïnes són els que necessiten parlar, els que han de parlar, ells, les seves organitzacions, entitats i associacions. Així s’apropa un periodista, una persona a l’objectivitat i a la independència informativa. Badalona és una gran ciutat, diversa, amb caràcter. La seva gent opina i hi podem estar d’acord o no. Els nostres punts de vista poden ser diferents i no podem tenir por d’allò que és diferent. Aquest és el veritable repte, un gran repte per a una gran ciutat.