MEDI AMBIENT


L’anunci d’enderroc de la seu del Club Nàutic Bétulo engega una estratègia amb l’Ajuntament per salvar l’entitat badalonina


La Generalitat, en compliment de la Llei de costes , ha declarat el venciment de la concessió atorgada l’any 1942 als Banys Maricel, a la platja dels Pescadors


imatge-de-la-reunio-entre-els-responsables-del-cn-betulo-i-l-alcalde-guijarro-foto-ajuntament-de-badalona
 Imatge de la reunió entre els responsables del CN Bétulo i l'alcalde Guijarro foto: Ajuntament de Badalona


Redacció - 12/11/21         

twitter share   facebook share

La Generalitat de Catalunya ha enviat una comunicació al Club Nàutic Bétulo de Badalona en la qual commina l’entitat a enderrocar les instal·lacions que té a la platja dels pescadors de la ciutat. Aquest avís ha estat el detonant de la reunió que el president del club, Josep Anton Violán i el president de la Federació Catalana de Vela, Josep Saguer, han mantingut amb l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, a qui acompanyaven Teresa González, regidora de Territori, Habitatge, Esports i Salut i Rosa Trenado, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat.

 

En la reunió es va decidir que el club i el consistori prepararan una estratègia conjunta per evitar la desaparició de l’entitat. La primera actuació en aquest sentit és la sol·licitud de mesures cautelars que evitin el tancament i permetin les activitats esportives.

 

La comunicació de la Generalitat es fa en compliment de la denominada Llei de costes, de 28 de juliol de 1988. El Govern ha denegat la pròrroga de la concessió d’ocupació d’espai públic a la Platja dels Pescadors i declara l’extinció de venciment de la concessió atorgada l’any 1942, segons un comunicat fet públic pel consistori badaloní.

 

A més de l’anunci que l’Ajuntament de Badalona i el CN Bétulo posaran en marxa l’esmentada estratègia legal conjunta, el club ha indicat també que presentarà un recurs d’alçada que esgoti la via administrativa, i aconseguir, amb les mesures cautelars sol·licitades, que es paralitzi l’execució de l’enderrocament.

 

El 27 de juliol passat el ple municipal de Badalona va aprovar la declaració de Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per l’interès que a Badalona existeix en la promoció i pràctica de l’esport nàutic.

 

El Club Nàutic Bétulo va ser fundat al voltant de l’any 1972, i les seves primeres reunions van ser a les Termes del Museu de Badalona. Amb els seus primers estatuts aprovats va fixar la seva seu social en el local de la Confraria de Pescadors, carrer del Carme, 55, i es va afiliar a la Federació Catalana de Vela.

 

La intenció inicial del Club Nàutic Bétulo va ser l’impuls de la construcció d’un port esportiu a Badalona, i un dels pioners de la idea va ser Rómulo Botella, antic marí professional, que en va ser el seu primer comodor. Un cop aquell projecte de port no va tirar endavant, en una reunió dels seus cent socis fundadors, es va replantejar la seva viabilitat, però al final es van aprofitar els antics Banys Maricel que havien quedat sense llogater; decidint per majoria aprofitar l’ocasió i ubicar-se a la platja, iniciant les seves activitats esportives.

 

 


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet