CULTURA


El jutjat allarga fins a la fi de novembre la possibilitat de recórrer l’ordre que atura l’enderroc de la Mobba


La mesura pot facilitar un acord que eviti que es tiri a terra l’edifici que l’anterior equip de govern de Badalona s’havia compromès a enrunar i que hostatjava artistes i grups culturals


l-estructura-de-la-mobba-es-segura-segons-els-estudis-aportats-pels-defensors-de-l-equipament-foto-tomeu-ferrer
 L'estructura de la Mobba és segura, segons els estudis aportats pels defensors de l'equipament foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 19/11/21         

twitter share   facebook share

El jutjat contenciós número 14 de Barcelona ha allargat fins al 30 de novembre la possibilitat que es presenti recurs a la decisió de suspendre l’enderroc de la fàbrica La Mobba, de Badalona. Cosa de dóna temps per arribar a una solució dialogada entre el govern de Badalona i els defensors de la seva continuïtat. El 20 d’octubre passat es va conèixer la decisió judicial que aturava l’aterrament de l’edifici. En la mateixa resolució es donaven 15 dies hàbils per presentar recurs, tant a l’Ajuntament de Badalona, com als que van recórrer l’ordre de destruir l’antic equipament industrial.

 

L’aturada de l’enderroc es va produir perquè l'Ajuntament de Badalona no ha justificat l'interès públic d'enderrocar l'edifici i perquè fer-ho eliminaria qualsevol eficàcia d'una hipotètica declaració de bé cultural d'Interès Local.

 

L’associació creada per mantenir i convertir l’edifici de l’antiga fàbrica en equipament cultural ha argumentat davant l’autoritat judicial l'inconvenient de recaptar uns 54.000 euros que es reclamaven com a caució per poder recórrer a una instància judicial. En aquest cas la resposta ha estat no reclamar el dipòsit econòmic com a caució.

 

Fonts dels defensors de la Mobba no tenien notícia de si el nou equip de govern de l’Ajuntament de Badalona recorrerà la decisió de no enderrocar la planta. Recordar que l’operació d’aterrar la seu de l’antiga fàbrica de bàscules era una opció gairebé personal de l’anterior alcalde, Xavier Garcia Albiol, del Partit Popular (PP). En tot cas, la percepció és que «no estem pitjor que quan es va començar» han explicat fonts de l’entitat.

 

Les fonts consultades expliquen que encara no hi ha projecte municipal d'enderrocament de l'edifici. Si aquest tràmit estès llest s'hauria d'obrir una informació pública en la qual tots els interessats podrien fer al·legacions i, en cas que se superés aquest pas, caldria aprovar un pressupost específic per tirar a terra la seu històrica de la Mobba, que fins fa poc hostatjava diverses entitats culturals i cíviques de Badalona. Una d'aquestes entitats, el grup teatral Xirriquiteula, va obtenir un premi Max al millor espectacle per a públic familiar, per la seva obra Laika. L'obra es va crear en l'espai de La Mobba.

 

El jutjat destacava per justificar l’aturada de l’enderroc l'aportació d'informes en els quals es posa en relleu el valor cultural, històric i arquitectònic de la Mobba, entre els quals subratlla l'informe elaborat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet