ACTUALITAT


La manifestació de la FAVB contra ‘l’estafa del rebut de la llum’ aconsegueix el suport d’entitats i partits polítics


La marxa, que sortirà de la plaça Pep Ventura a les 18,30 hores forma part d’una campanya veïnal organitzada en l’àmbit estatal per reclamar que el preu de l’energia s’adapti a la vida de la gent.


cartell-de-la-manifestacio-contra-la-pujada-del-rebut-de-la-llum
 Cartell de la manifestació contra la pujada del rebut de la llum


Redacció - 22/11/21         

twitter share   facebook share

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FavB) ultima els detalls de la manifestació convocada per dimecres 24 de novembre a les 18.30 hores a la plaça Pep Ventura de la ciutat. La marxa té com a lema l’oposició a la pujada del rebut de la llum, que les entitats consideren que és una estafa.

 

La manifestació, que la federació d’associacions de veïns titlla d’unitària, s’emmarca en la campanya que també es fa en l’àmbit de Catalunya i del conjunt de l’Estat espanyol. La FAVB considera que 'el rebut de la llum ha d'estar adaptat a la vida i a les necessitats de les persones. La llum és un dret i més encara ara amb l'arribada del fred'.

 

Precisament, per la visió transversal amb què s’ha dissenyat la protesta, que la federació d’associacions de veïns i veïnes de Badalona, ha buscat i ha trobat la complicitat de la majoria dels partits polítics de la ciutat i també de bona part de les entitats cíviques i culturals.

 

Efecte negatiu per a tothom

 

Fins al passat octubre el preu de la llum es va incrementar un 33% respecte de l’any anterior. En concret, segons l’OCU la factura mitjana es va elevar al mes passat fins a 100,7 euros. Això comptant que el 16 de setembre passat el govern espanyol va aplicar diverses mesures, basades en rebaixes a la fiscalitat de l’energia.

 

L’incessant augment del preu de la llum ha disparat l'Índex de Preus al Consum (IPC), per sobre del 5% anual. Això té repercussió negativa en els ingressos de les famílies i treballadors. També l’administració pública en patirà les conseqüències, perquè haurà de compensar als jubilats per la pèrdua del poder adquisitiu que han patit.


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet