ACTUALITAT


Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc


La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?


foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu
 Foto d'una tallada de llum d'inicis del 2021 a Sant Roc foto: Arxiu


Redacció - 24/11/21         

twitter share   facebook share

El canvi de temps, amb l’entrada del fred, ha provocat la primera tallada de llum elèctrica al barri de Sant Roc de Badalona. Entre tres quarts de vuit i tres quarts de deu va marxar el fluid elèctric a una zona compresa entre els carrers Alfons XII i Marquès de Montroig, segons fonts de la plataforma Sant Roc som Badalona. 

 

Desenes de veïns van trucar a l’empresa Endesa queixant-se de la falta de servei i al cap d’una estona ja hi havia un equip de treballadors de l’elèctrica fent les reparacions necessàries, segons l’entitat.

 

Quan acaba la tardor i comença l’hivern a moltes llars el sistema per escalfar-se és directament elèctric, amb resistències. Per això, amb el fred es produeix una demanda sobtada de potència elèctrica i, sigui pel motiu que sigui, a Badalona hi ha caigudes del subministrament. 

 

L’any passat en plena pandèmia es van produir caigudes del servei a Sant Roc, però també a altres barris de la ciutat, en una extensió del problema inèdita fins al moment. És cert que a Sant Roc l’any passat es van localitzar pisos on es feia un consum desmesurat a causa d’actuacions il·legals com fer calor a plantacions de marihuana. També és clar que hi ha casos de connexions il·legals a la xarxa elèctrica. Però, el que és indiscutible també és que la majoria del veïnat paga religiosament els seus consums i pateix els talls deguts a una feble xarxa de subministrament i de distribució. Això es va veure també l’any passat quan es va incendiar a Sant Roc un transformador, que va haver de ser canviat per un nou, cosa que va millorar la situació.

 

Equips de treball ‘fantasmes’

 

Precisament la plataforma ha fet una piulada en la qual afirma: “FRED I PLUJA = TALL DE LLUM a #SantRoc #Badalona. Fa més d’1 any vam reclamar a l’anterior govern del PP

@AjBadalona si havien fet alguna cosa del que van anunciar l’hivern passat i que pensaven fer abans que arribés el fred. No hem tingut resposta.”

 

Efectivament, l’any 2020 l’alcalde Xavier Garcia Albiol, en plena crisi de protestes veïnals perquè a la ciutat proliferaven talls de llum, va repartir un pamflet pels barris més afectats en el qual afirmava que es constituirien uns equips de treball amb presència de l’ajuntament, veïns i responsables d’Endesa, per estudiar els motius de la falta de servei i fer les corresponents actuacions perquè no es repetís. D’això no s’ha fet res, expliquen a la plataforma. Per això mateix, abans del canvi de majoria municipal aquesta agrupació cívica va enviar, com fa cada any, una carta a alcaldia preguntant quines mesures s’havien pres per evitar que una temporada més amb el fred arribessin les tallades de llum. Sense aconseguir cap resposta, com afirmen.

 

Per cert, amb el nou equip municipal la plataforma no hi ha pogut parlar oficialment. Sí que ho ha fet, de manera informal, amb el regidor responsable de serveis socials que, també informalment, ha manifestat ser conscient de la problemàtica.


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

capcalera-de-a-manifestacio-just-a-l-inici-de-la-marxa-foto-tomeu-ferrer

Una manifestació contra 'l’estafa' de la pujada del rebut de la llum mobilitza centenars de persones a Badalona

Mentre una part de la marxa cridava en favor de considerar que tenir subministrament elèctric és un dret, una altra reclamava la nacionalització de les elèctriques
Llegir l'article complet