ACTUALITAT


Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc


La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?


foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu
 Foto d'una tallada de llum d'inicis del 2021 a Sant Roc foto: Arxiu


Redacció - 24/11/21         

twitter share   facebook share

El canvi de temps, amb l’entrada del fred, ha provocat la primera tallada de llum elèctrica al barri de Sant Roc de Badalona. Entre tres quarts de vuit i tres quarts de deu va marxar el fluid elèctric a una zona compresa entre els carrers Alfons XII i Marquès de Montroig, segons fonts de la plataforma Sant Roc som Badalona. 

 

Desenes de veïns van trucar a l’empresa Endesa queixant-se de la falta de servei i al cap d’una estona ja hi havia un equip de treballadors de l’elèctrica fent les reparacions necessàries, segons l’entitat.

 

Quan acaba la tardor i comença l’hivern a moltes llars el sistema per escalfar-se és directament elèctric, amb resistències. Per això, amb el fred es produeix una demanda sobtada de potència elèctrica i, sigui pel motiu que sigui, a Badalona hi ha caigudes del subministrament. 

 

L’any passat en plena pandèmia es van produir caigudes del servei a Sant Roc, però també a altres barris de la ciutat, en una extensió del problema inèdita fins al moment. És cert que a Sant Roc l’any passat es van localitzar pisos on es feia un consum desmesurat a causa d’actuacions il·legals com fer calor a plantacions de marihuana. També és clar que hi ha casos de connexions il·legals a la xarxa elèctrica. Però, el que és indiscutible també és que la majoria del veïnat paga religiosament els seus consums i pateix els talls deguts a una feble xarxa de subministrament i de distribució. Això es va veure també l’any passat quan es va incendiar a Sant Roc un transformador, que va haver de ser canviat per un nou, cosa que va millorar la situació.

 

Equips de treball ‘fantasmes’

 

Precisament la plataforma ha fet una piulada en la qual afirma: “FRED I PLUJA = TALL DE LLUM a #SantRoc #Badalona. Fa més d’1 any vam reclamar a l’anterior govern del PP

@AjBadalona si havien fet alguna cosa del que van anunciar l’hivern passat i que pensaven fer abans que arribés el fred. No hem tingut resposta.”

 

Efectivament, l’any 2020 l’alcalde Xavier Garcia Albiol, en plena crisi de protestes veïnals perquè a la ciutat proliferaven talls de llum, va repartir un pamflet pels barris més afectats en el qual afirmava que es constituirien uns equips de treball amb presència de l’ajuntament, veïns i responsables d’Endesa, per estudiar els motius de la falta de servei i fer les corresponents actuacions perquè no es repetís. D’això no s’ha fet res, expliquen a la plataforma. Per això mateix, abans del canvi de majoria municipal aquesta agrupació cívica va enviar, com fa cada any, una carta a alcaldia preguntant quines mesures s’havien pres per evitar que una temporada més amb el fred arribessin les tallades de llum. Sense aconseguir cap resposta, com afirmen.

 

Per cert, amb el nou equip municipal la plataforma no hi ha pogut parlar oficialment. Sí que ho ha fet, de manera informal, amb el regidor responsable de serveis socials que, també informalment, ha manifestat ser conscient de la problemàtica.


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet