ACTUALITAT


Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena


Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones


un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent
 Un grup de ballarines de L'assaig ha fet un espectacle en el qual es mostra la por i preevenció amb la qual les dones s'anfronten a lavida quotidiana foto: Independent


Redacció - 25/11/21         

twitter share   facebook share

El dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones ha servit per a la presentació pública a Badalona de la coordinadora 25 N. Un gran nombre de persones s’han concentrat a la plaça de la Vila per a la celebració d’un acte solemne que ha reivindicat els drets de les dones a viure amb seguretat, deslliurades de qualsevol violència.

 

L’acte de la coordinadora 25 N ha aplegat a la Federació de dones de Badalona, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Badalona, CCOO, UGT, i una nodrida representació dels partits polítics de la ciutat, amb l’alcalde, Rubén Guijarro al capdavant.

 

En l’acte s’ha fet un sentit silenci en record de les dones víctimes de maltractaments i d’assassinats. A l’Estat espanyol, el nombre de mortes ja suma 1.118 casos, mentre que a Catalunya han mort set dones a mans de les seves parelles o exparelles, en una xifra que malauradament no para de créixer.

 

La lectura del manifest ha posat en relleu que les violències que pateixen les dones tenen molts graus i varietats, des de les agressions fins a la violència obstetrícia, i la gran varietat de comportaments i actituds que s’ha anomenat com a micromasclismes i que suposen també un mecanisme inacceptable de menysteniment de les dones. En aquest sentit l’acte ha servit per a denunciar la normalització de les agressions masclistes. En aquest sentit s'ha reclamat a l'ajuntament més recursos públics per atendre la defensa dels drets de les dones.

 

Actuació de L'Assaig

 

A la celebració, s’ha llegit el manifest del 25 N i posteriorment s’ha fet un petit espectacle a càrrec del grup L’assaig, amb el títol: “La soledat, dol i cures”. En ell, un grup de noies ha escenificat la por, la tensió, que viuen les dones en la seva vida quotidiana, davant la possibilitat de ser agredides, físicament o mitjançat assetjament.

 

Finalment, s’ha fet una actuació musical amb la interpretació d’una cançó mexicana on, un cop més, es denuncia la situació d’extrema violència i els assassinats que afecten les dones d’aquell país, com una metàfora del que passa arreu.

 

Al fons de la plaça de la Vila, un grup de noies joves seguien l’acte. S’havien fabricat en cartó un cartell que deia: “perdonin les molèsties, però ens estan assassinant, ens volem vives”.

 


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

capcalera-de-a-manifestacio-just-a-l-inici-de-la-marxa-foto-tomeu-ferrer

Una manifestació contra 'l’estafa' de la pujada del rebut de la llum mobilitza centenars de persones a Badalona

Mentre una part de la marxa cridava en favor de considerar que tenir subministrament elèctric és un dret, una altra reclamava la nacionalització de les elèctriques
Llegir l'article complet