ACTUALITAT


El Club Nàutic Betulo considera que les seves instal·lacions seguiran obertes almenys quatre anys més


L’assessoria legal confia que en el procés d'al·legacions i recursos es podrà aturar l’anunciat desnonament de la històrica entitat esportiva de Badalona


declaracions-dels-responstables-del-cn-betulo-en-la-roda-de-premsa-convocada-foto-independent-bdn
 Declaracions dels responstables del CN Betulo en la roda de premsa convocada foto: Independent bdn


Redacció - 02/12/21         

twitter share   facebook share

Les instal·lacions del Club Nàutic Betulo es mantindran almenys quatre anys més, segons l’advocat del club i doctor en dret administratiu, Antoni Ferré. Això, tot i la decisió de la Generalitat de Catalunya, que va dictar el 2017 l’extinció de la concessió de l’ocupació del domini públic marítim-terrestre.

 

El temps de quatre anys desvelat per l’assessor legal del club fa referència al temps que s’estima que pot tenir el recorregut jurídic del procediment per evitar el tancament. En el transcurs d’aquest temps, els responsables del club consideren que es podrien obtenir mesures cautelars que evitessin l’enderroc.

 

La primera actuació prevista es farà abans de finalitzar l’any 2021, cosa que donarà el tret de sortida d’un conjunt d'al·legacions i recursos que tenen com a objectiu mantenir les instal·lacions esportives.

 

El president de l’entitat badalonina, Josep Antoni Violant, acompanyat per l’assessor legal del club, va explicar, en roda de premsa, les passes dirigides a mantenir a la platja de Badalona el club esportiu, ara amenaçat de desnonament. En el contacte amb els mitjans de comunicació, Violant va manifestar que la Llei de Costes està en contra de la realitat de la pràctica esportiva al litoral, en totes les seves modalitats.

 

Des de 2017 lluitant

 

Des de l’any 2017, quan es va conèixer l’ordre de tancament de l’immoble que hostatja el club, es van iniciar diferents camins per tractar de salvar la històrica entitat badalonina, protagonista d’activitats molt arrelades a la vida de la ciutat.

 

En un primer moment es van posar en contacte amb altres clubs i entitats de diferents poblacions també afectats per la mateixa llei. També l’Ajuntament de Badalona, en aquell moment encapçalat per Dolors Sabater, va donar tot el suport a la continuïtat i es van iniciar dues vies per resoldre la situació: la primera, començar la tramitació de l’entitat i de les instal·lacions com a Bé d’Interès Local, i la segona intentar una cessió de la part de la piscina per a ús públic.

 

La via que ha donat més resultat és la via jurídica. Després d’un temps amb l’expedient aturat en aquests darrers mesos el club ha rebut diferents notificacions que segons l’advocat del club, obren un nou escenari que pot durar com a mínim quatre anys. A més del recurs s’intentarà per via parlamentària canviar la llei de costes que es troba en fase d’exposició pública.

 

Tant la regidora de Medi Ambient de Badalona, Rosa Trenado, que va donar suport al club, com en Josep Seguer, gerent de la Federació Catalana de Vela, van incidir en la tasca social de l’entitat i la seva trajectòria amb més de cinquanta anys i el seu arrelament a la ciutat.

 

 


ACTUALITAT

30/07/22

imatge-d-arxiu-del-pont-del-petroli-foto-amb

L’Independent de Badalona aixeca el peu de l’accelerador durant l’agost

Aquesta publicació redueix la seva periodicitat aprofitant l’època estival mentre prepara la represa al setembre
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

instal-lacio-solar-que-ocupa-el-sostre-d-un-bloc-de-pisos

Badalona té només 167 instal·lacions solars en teulades, una xifra que gairebé tripliquen altres municipis catalans amb població semblant

La ciutat perd pistonada en la construcció d’equipaments solars si es compara amb municipis com Terrassa que compta amb 449 o de Sabadell que en té 404.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu

Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’

La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/07/22

roda-de-premsa-del-grup-de-treball-de-la-mobba-foto-tomeu-ferrer

El Grup de Treball de la Mobba ofereix un acord a ajuntament i veïns per conciliar el futur parc verd i la factoria de creació cultural

El jutjat contenciós administratiu estima íntegrament el recurs presentat pels defensors de l’edifici i i el manté com a bé cultural d’interès local
Llegir l'article complet