HABITATGE


Després de firmar la dació en pagament a canvi de lloguer social creixen les amenaces de desnonament quan venç el lloguer pactat


La PAH de Badalona organitza el 31 de març una xerrada amb una advocada especialitzada en habitatge sobre alternatives a les noves maniobres de bancs i fons voltors


cartell-de-la-pah-badalona-convocant-a-la-xerrada-sobre-la-dacio-en-pagament-i-els-lloguers-socials
 Cartell de la PAH Badalona convocant a la xerrada sobre la dació en pagament i els lloguers socials


Redacció - 28/03/22         

twitter share   facebook share

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), de Badalona, ha organitzat una xerrada informativa que se celebrarà dijous, 31 de març a les 18:00 hores al local de l'entitat, conegut com a EsPAHi, situat a la plaça Ramon Berenguer III, s/n, cantonada amb el carrer Riu Querol, parlarà l'advocada, Cèlia Cánovas, del bufet, Cánovas Escudero Advocats. El títol:'Vaig firmar una dació en pagament. Se m'acaba el lloguer social, què faig? Puc recuperar el meu habitatge?'

 

En la convocatòria, l'entitat que agrupa els afectats per la hipoteca, expliquen: 'fa uns mesos, que molta gent se'ns acosta a PAH Badalona, perquè fa anys van signar la dació en pagament i el banc els va oferir un lloguer social durant un temps. El banc ja s'ha cansat de cobrar un lloguer baix, i torna l'amenaça de desnonament. Un desnonament relativament fàcil, perquè el termini del lloguer s'acaba, venç el contracte i el banc o el fons voltor ja no té l'obligació de renovar-lo'.

 

Segons la PAH, inicialment el banc va fer creure que el problema era el preu del lloguer, però ara s'ha vist que el problema és que els propietaris volen l'habitatge'.

 

Per a la PAH, 'sabem que el 99,99% de les hipoteques tenen clàusules abusives, que ens han enganyat, i moltes sentències judicials ens avalen'. En aquest sentit, l'entitat indica que les persones que hem lluitat judicialment i no arribem a acords amb el banc seguim tenint la possessió dels nostres habitatges (encara que no ha estat gens fàcil, i sabem que encara tenim el problema). Però, altres van signar la dació en pagament o van arribar a acords amb el banc o el fons voltor, pensant que així s'acabaria la qüestió. Res més lluny de la realitat, el problema continua i ara no tenen res amb què defensar-se, afirma la plataforma.

 

PAH Badalona, indica que 'hem continuat investigant, plantejant-nos preguntes, provant, fent assaig/error, hem conegut bons professionals de l'advocacia, que en plantejar-los preguntes ens han donat idees i  han proposat solucions'.

 

La PAH de Badalona qualifica la nova maniobra de fons voltor i bancs com a 'estafa'. En aquest sentit, pretén trobar nous camins i mecanismes que permetin a les persones, que han firmat la dació en pagament, recuperar els seus habitatges 'arrabassats amb enganys per banquers i els seus sequaços'.


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet