ACTUALITAT


El badaloní Marcel Vivet no haurà d'entrar en presó perquè el TSJC rebaixa la seva pena a un any i mig de reclusió.


El grup de suport a l'activista afirma que qualsevol sentència que no sigui l'absolució dels militants independentistes acusats d'agressió és 'inaceptable'.


marcel-vivet-en-una-foto-que-data-de-l-inici-de-la-seva-condemna-foto-tomeu-ferrer
 Marcel Vivet, en una foto que data de l'inici de la seva condemna foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 05/05/22         

twitter share   facebook share

El badaloní Marcel Vivet no haurà d'entrar en presó després que la sala d’apel·lació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat de rebaixar la condemna a l’activista. Finalment, la condemna ha quedat en un any i mig de presó i inhabilitació, que no haurà de complir perquè és inferior a dos anys i no té antecedents, segons han informat fonts del col·lectiu de suport a l'independentista.

Fonts jurídiques de la defensa de Vivet consideren que la resolució és ferma, tot i que tant la defensa com les acusacions poden presentar un recurs de cassació contra aquesta sentència, que si es formula seria estudiat per la sala segona del Tribunal Suprem espanyol.

El militant polític badaloní sempre va deixar clar que amb la condemna inicial es volia atemorir les persones que han defensat activament els principis de la independència nacional i la transformació social, segons es pot llegir a l'entrevista a l'Independent de Badalona.

Cal recordar que Marcel Vivet havia estat condemnat a cinc anys de presó per un suposat atemptat contra l’autoritat i lesions durant la protesta contra la manifestació de Jusapol, una organització sindical de policia, a Barcelona, que coincidia amb l’aniversari del Primer d’Octubre. Finalment, la condemna és d’un any de presó pel delicte de desordres públics, de sis mesos per un d’atemptat contra l’autoritat i a una multa de 180 euros per un delicte lleu de lesions.

 

Cal recordar que fa una setmana la defensa de Vivet va argumentar davant la sala d’apel·lació del TSJC, que   el mateix agent dels Mossos d’Esquadra l'acusava de fer-li un cop al canell dret amb un pal de bandera, també havia acusat un altre manifestant, Adrià Catasús, de fer-li un cop al mateix canell durant la mateixa manifestació. La duplicitat de denúncies, segons la defensa jurídica de Vivet, posava en qüestió la credibilitat de l'agent de la Brigada Mòbil dels Mossos, cosa que posava en dubte el veredicte inicial perquè la condemna en primera instància només se sustentava en la versió de l'agent suposadament agredit.

Davant la controvèrsia sobre si es va duplicar una denúncia d'agressió, el jutge entén que no va ser el mateix cop, sinó dos cops diferents, i que el que hauria fet Catasús va ser a l’espatlla i no al canell, com va descriure inicialment la fiscalia. En aquest sentit, considera que aquesta part del relat haurà de ser corregida per l'acusació, diu el jutge a la sentència. Basant-se en això, diu que no pot acceptar com a element pel recurs que els dos casos siguin pel mateix cop.

La sentència sí que accepta que no existeixen els agreujants dels delictes d’atemptat contra agents de l’autoritat i de desordres públics que es van aplicar a Vivet per a condemnar-lo a cinc anys de presó. I fruit d'aquesta darrera consideració es rebaixa la pena a un any i mig de presó i la multa de 180 euros per delicte d'agressió.

 

El grup de suport a la llibertat de Marcel Vivet convoca una concentració per dijous a les 19.30 hores a la plaça de la Vila de Badalona. Tot i que la sentència redueix la pena a la qual es condemna el militant badaloní, considera que qualsevol sentència que no sigui l’absolució, tant de Vivet com de Catasús, “és una vergonya inacceptable”. 'Dues persones acusades pel mateix cop, al mateix agent al mateix canell, amb versions contradictòries i sense proves'.

 

 

 

 


ACTUALITAT

21/05/22

els-manifestants-volen-preservar-l-espai-proper-a-les-tres-xemeneies-fent-un-parc-natural

La marxa per un gran parc natural al litoral reclama una alternativa sostenible per al parc de les 3 xemeneies

Diverses entitats caminaran pel parc fluvial del Besòs duent a terme activitats reivindicatives durant el matí de diumenge 22
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/05/22

un-moment-de-la-presentacio-de-la-mostra-de-les-arpilleres-a-l-ateneu-de-sant-roc-foto-pablo-d

Inaugurada l’exposició “L’habitatge és un dret” del grup 'arpilleres en acció' de l’Ateneu Sant Roc

l'Agrupació de dones fa retrats crítics del problema social en què s'ha convertit la manca d'una política que garanteixi l'accés a un sostre digne.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

18/05/22

la-sala-d-actes-de-l-associacio-de-veins-del-centre-es-va-omplir-per-la-presentacio-de-caliu-foto-ateneu-barcelones-nord

L'Associació Caliu presenta a Badalona la seva iniciativa per crear una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús

El col·lectiu preveu construir habitatges sostenibles amb aportacions assequibles en projectes a llarg termini amb la col·laboració del sector públic
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/05/22

un-nen-amb-un-cartell-en-la-protesta-de-2018-a-la-placa-de-la-vila-demanant-places-de-p3

Les famílies de 180 nens i nenes de Badalona sense plaça a l’escola pública s’organitzen per defensar els seus drets.

El dèficit afecta especialment els barris de Canyadó, Centre i Progrés i és una constant estructural a la ciutat, on es fan molts pisos, però no es construeixen paral·lelament centres escolars ni serveis públics.
Llegir l'article complet