ESPORTS


El club d’arquers de Badalona haurà de deixar el seu camp de tir on TUGSAL projecta fer instal·lacions de pàdel


L’entitat esportiva badalonina demana ajut a l’ajuntament per trobar un camp alternatiu


una-de-les-activitats-participatives-protagonitzada-pel-club-arquers-de-badalona-foto-arquers-de-badalona
 Una de les activitats participatives protagonitzada pel Club Arquers de Badalona foto: Arquers de Badalona


Redacció - 12/05/22         

twitter share   facebook share

El club d’arquers de Badalona haurà de deixar les seves instal·lacions, al barri de la Morera, en tres setmanes. L’entitat, que molts ciutadans coneixen per les seves demostracions a festes populars, sol·lícita ajuda per trobar un local alternatiu a l’ajuntament de la ciutat, i a l’alcalde Rubén Guijarro, de qui afirmen que coneix molt bé l’associació.

 

El club ha iniciat una campanya per difondre la seva situació entre l’opinió pública badalonina. Considera que amb l’ajut que demanen no només es mantindria la seva activitat esportiva sinó que podria atraure a Badalona molts practicants del tir amb arc de l’àrea metropolitana de Barcelona, ja que la capital de Catalunya acostuma a tenir ocupat el seu camp de competició quan a la ciutat es fan espectacles de circ, segons explica a l’Independent el president de l’entitat Badalonina, Juan Felipe Rodríguez.

 

El club Arquers de Badalona té des de l’any 2015 un camp d’entrenament situat al barri de la Morera, en uns terrenys propers al camp de futbol del barri, i a tocar de les instal·lacions que l’empresa de transports TUGSAL té en aquella zona de la ciutat.

 

Rodríguez explica que la propietat de lloc on se situa el club era del club de Futbol Badalona, que posteriorment ha passat a mans de la societat que realitza el transport públic a la ciutat: TUGSAL. De manera indirecta, 'per la confiança que hi ha', des de la direcció de l’empresa d’autobusos local s’ha comunicat que hauran de deixar el camp de tir en unes tres setmanes. 'Sembla que hi ha un projecte per fer aparcaments i a sobre uns caps de pàdel', manifesta, Rodríguez.

 

Per tant, el club, conegut perquè durant molts anys ha estat present a moltes festes de la ciutat i també dels barris de Badalona, ha reprès els contactes amb l’ajuntament per trobar una alternativa que permeti seguir amb la seva activitat esportiva. 'Hem enviat la documentació perquè el senyor alcalde se la miri, a través de la coordinadora d’esports de la ciutat', diu Juan Felipe Rodríguez, que es lamenta que 'des de la Casa de la Ciutat sembla que ens donen allargues'.

 

El Club Arquers de Badalona va arribar a tenir mig centenar de socis. La pandèmia el va castigar fins a gairebé la inactivitat i ara, a poc a poc, la represa va produïnt-se fins a recuperar la meitat dels associats.

 

L’obtenció d’un camp de tir alternatiu serviria perquè Badalona assumís una posició molt favorable en el context metropolità com a espai on es podrien disputar competicions d’aquest esport d’àmbit espanyol i també europeu, afirmen al club local. 'Podria atraure a Badalona moltes activitats de tir amb arc que es fan a Barcelona perquè durant uns mesos els terrenys de Montjuïc on es juguen les competicions d’aquest esport, es tanquen per allotjar espectacles de circ', explica el responsable del club badaloní. La circumstància esmentada podria fer que la ciutat atragués els esportistes dels 65 clubs que hi ha a la zona, tenint en compte que només a la ciutat de Barcelona hi ha uns 300 associats.

 


ACTUALITAT

21/05/22

els-manifestants-volen-preservar-l-espai-proper-a-les-tres-xemeneies-fent-un-parc-natural

La marxa per un gran parc natural al litoral reclama una alternativa sostenible per al parc de les 3 xemeneies

Diverses entitats caminaran pel parc fluvial del Besòs duent a terme activitats reivindicatives durant el matí de diumenge 22
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/05/22

un-moment-de-la-presentacio-de-la-mostra-de-les-arpilleres-a-l-ateneu-de-sant-roc-foto-pablo-d

Inaugurada l’exposició “L’habitatge és un dret” del grup 'arpilleres en acció' de l’Ateneu Sant Roc

l'Agrupació de dones fa retrats crítics del problema social en què s'ha convertit la manca d'una política que garanteixi l'accés a un sostre digne.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

18/05/22

la-sala-d-actes-de-l-associacio-de-veins-del-centre-es-va-omplir-per-la-presentacio-de-caliu-foto-ateneu-barcelones-nord

L'Associació Caliu presenta a Badalona la seva iniciativa per crear una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús

El col·lectiu preveu construir habitatges sostenibles amb aportacions assequibles en projectes a llarg termini amb la col·laboració del sector públic
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/05/22

un-nen-amb-un-cartell-en-la-protesta-de-2018-a-la-placa-de-la-vila-demanant-places-de-p3

Les famílies de 180 nens i nenes de Badalona sense plaça a l’escola pública s’organitzen per defensar els seus drets.

El dèficit afecta especialment els barris de Canyadó, Centre i Progrés i és una constant estructural a la ciutat, on es fan molts pisos, però no es construeixen paral·lelament centres escolars ni serveis públics.
Llegir l'article complet