CONVIURE-MEDI AMBIENT


La marxa per un gran parc natural al litoral reclama una alternativa sostenible per al parc de les 3 xemeneies


Diverses entitats caminaran pel parc fluvial del Besòs duent a terme activitats reivindicatives durant el matí de diumenge 22


els-manifestants-volen-preservar-l-espai-proper-a-les-tres-xemeneies-fent-un-parc-natural
 Els manifestants volen preservar l'espai proper a les Tres Xemeneies fent un parc natural


Redacció - 21/05/22         

twitter share   facebook share

Les entitats de l'Entesa per a un gran parc litoral al Besòs han organitzat per diumenge, 22 de maig, la Marxa per a un gran parc al litoral. Durant tot el matí del diumenge sortiran grups de manifestants de les diverses poblacions del Barcelonès Nord que es concentraran al litoral de Sant Adrià per reivindicar un parc natural sustentable.

 

La organització ha fet una sèrie de recomanacions als ciutadans que es vulguin afegir a la marxa. Una és que duguin paraigua. Això es fa per protegir-se del sol, que en aquestes dates pica fort, i de l'altra, com a mecanisme per penjar-hi missatges reivindicatius. Una altra és dur armilles que possibilitaran la visibilització dels manifestants al llarg de la ruta.

 

La marxa seguirà un trajecte marcat pel Parc Fluvial del Besòs i acabarà al litoral de Sant Adrià.

 

Els caminants tenen, segons els organitzadors, hores prefixades per afegir-se a la marxa. Així, a les 9,30 hores es trobaran al Parc de les aigües, de Montcada. A les 10 hores hi ha previst l'accés des de Can Zam, per als participants que marxin des de Santa Coloma de Gramenet. Des d'aquesta localitat s'ha previst una altra entrada des de Can Peixauet i una tercer accés des del Molinet.

Cap a les 10:40 hores hi ha previst l'accés per Miquel Servet, ja a Sant Adrià del Besòs. Deu minuts més tard s'ha previst l'arribada d'activistes des de la Torrassa, a la mateixa població i les 11 s'ha preparat l'entrada dels manifestants ja al litoral de Sant Adrià, procedents de Badalona, que hauran començat a caminar a les 10 del matí des del carrer del mar de la ciutat.

 

 

Entre les 11 i les 12 s'ha previst una visita guiada pel litoral de Sant Adrià. En aquest punt s'explicarà la situació de la lluita per convertir el Parc de les Tres Xemeneies en un espai respectuós amb el medi natural. I a partir del migdia s'ha preparat un 'piscolabis' a la salut del gran parc que es reivindica. Es prega que els participants portin el seu got sostenible per a poder brindar.

 

Les organitzacions convocants pretenen plantejar una alternativa mediambientalment sostenible al projecte del Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies. Aquest projecte, que ha estat objecte d'una gran difusió mediàtica, suposa construir en l'espai adjacent a l'antiga central tèrmia un total de 1844 habitatges distribuïts en 30 blocs, que se situarien des del riu Besòs fins al barri de La Mora a Badalona. Aquest espai, afirmen, està en una zona inundable o potencialment inundable, entre el ferrocarril i la platja. Si voleu conèixer tot l'argumentari el podeu trobar al web : https://www.parc3xemeneiesbesos.cat/


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet