EDUCACIó


Les famílies sense plaça escolar pública a Badalona no ampliaran la preinscripció perquè no es garanteix el seu dret


Asseguren que l’oferta rebuda d’Ensenyament consisteix a dur en un 65% els nens a escoles concertades, però que en els districtes 4 i 6 s’arriba al 100%


els-nens-i-nenes-volen-anar-a-la-seva-escola-publica-al-seu-barri-foto-senseplaces
 Els nens i nenes volen anar a la seva escola pública al seu barri foto: @Senseplaces


Redacció - 30/05/22         

twitter share   facebook share

Les famílies que volen inscriure els seus fills a col·legis públics a Badalona però que el Departament d’Ensenyament no els facilita aquest dret han decidit no realitzar una ampliació de preinscripció en aquesta situació, ja que la major part de l’oferta alternativa no respecta el seu dret a l’escola pública i universal.

 

En un comunicat, el col·lectiu Sense plaçes BDN, explica que «un 65% de les places que s’ofereixen són d’escoles concertades, és a dir, d’escoles de propietat privada que reben subvencions de la Generalitat. Per tant, només en el 35% dels casos els han ofert plaça en escoles públiques.

 

Però, del total de l’oferta, la corresponent als districtes escolars 4 i 6 que inclouen la zona de Centre i Progrés, i a la de Casagemes i Canyadó, el 100% del que s’ha proposat a les famílies són places d’escoles concertades.

 

Segons manifesten les mares i pares, la situació que es desprèn de la darrera oferta oficial «vulnera els drets de poder escolaritzar els nostres infants en una escola pública de proximitat i ens empeny a fer-ho en una escola concertada o a escolaritzar-los lluny del nostre barri, fet que comportaria un impacte relacional i emocional a les criatures que, a més, podria repercutir en la seva salut mental» Això implicaria dificultats sobrevingudes de conciliació laboral i organització per a les famílies.

 

La decisió de pares i mares suposa que no accepten ampliar la preinscripció. I això pretén evitar que, «si a les tres escoles preferides i altres tres que es poden demanar no hi ha plaça, però en alguna petició s’inclou una escola concertada, per analogia, el departament d’Ensenyament podria enviar d’ofici els nens o nenes a una altra escola concertada que no s’ha demanat». Amb el moviment es vol que Ensenyament busqui una alternativa acceptable per a les famílies que volen escolaritzar els seus fills a la pública. Per tant, les famílies esperen que el Govern faci algún moviment abans de la data d’adjudicació final, que respecti el dret de tothom a una plaça escolar pública.

 

En un apartat final, el col·lectiu badaloní afirma: 'animem a les famílies de tot Badalona i d’altres ciutats a actuar de la mateixa manera: no ampliar la preinscripció amb escoles concertades o fora del barri'. Perquè el problema no és només local. Potser fruit de la decisió d’Ensenyament de reduir les ràtios d’alumnes per classe, l’oferta pública ha disminuït en llocs on tradicionalment l’accés a l’escola pública pateix problemes. Això passa a molts llocs, però el col·lectiu està en contacte amb grups semblants a Barcelona, Hospitalet, Terrassa i Sabadell, entre altres localitats del cinturó industrial de Barcelona.

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet