HABITATGE


Tres famílies amb vuit menors, expulsades de les seves llars sense cap alternativa a Badalona


La plataforma Sant Roc som Badalona lamenta que ni l’ajuntament ni la Generalitat tinguin capacitat, recursos ni organització adient per fer front a aquest problema


totes-les-pertinences-d-una-familia-desnonada-al-carrer-sense-lloc-on-guardar-les-foto-plataforma-sant-roc-som-badalona
 Totes les pertinences d'una família desnonada, al carrer, sense lloc on guardar-les foto: Plataforma Sant Roc som Badalona


Redacció - 07/06/22         

twitter share   facebook share

Els inicis de juny empitjoren la situació de moltes famílies afectades per processos de desnonament a Badalona. En concret, els últims dies dues unitats familiars han estat expulsades de casa i una tercera pot estar-ho aquest dimarts, sense cap alternativa d’habitatge ni lloc per guardar les seves pertinences, segons informa la plataforma Sant Roc som Badalona.

 

En els dos primers casos, tot i 'l’ingent treball de les treballadores socials, s’ha arribat al punt sense que les administracions oferissin cap alternativa. Ni tan sols per poder guardar les seves pertinences que, sense el suport de les entitats socials, haurien hagut de deixar abandonades al carrer'.

 

En conjunt, les tres famílies expulsades de les seves cases, tenen vuit menors de dotze anys a càrrec seu.

 

El tercer cas es podria produir aquest dimarts, 7 de juny, ja que es considera impossible d’ajornar. En aquesta ocasió es donen uns agreujants especials. L’afectada principal és una mare separada, amb tres fills i víctima de violència masclista. A més, la víctima té un procés judicial en marxa. I a la que, segons la plataforma, 'tot i la tasca esforçada del seu referent de Serveis Socials, en data de dilluns, no se li havia pogut oferir cap alternativa'.

 

La plataforma ha mostrat unes fotografies on es veuen totes les pertinences de les dues primeres famílies expulsades de les llars on vivien. En aquest sentit, ha manifestat que, de cap manera 'acceptem normalitzar aquest tipus de situacions, és gravíssim que ni l’Ajuntament de Badalona ni la Generalitat no tinguin capacitat, ni recursos ni una organització adequada per a fer front a aquest problema que ja fa anys que dura i es va fent cada cop més important'.

 

Al govern municipal l’entitat solidària li reclama, com ha fet diversos cops, un pla d’emergència que permeti afrontar de manera immediata amb dotacions pressupostàries extraordinàries i suficients. Recursos humans, recursos humans i una revisió de protocols organitzatius i de treball actuals, que haurien d’impedir que es repeteixin 'barbaritats com aquestes'.

 

Un cop més la plataforma reclama al consistori la convocatòria del Consell Municipal de l’Habitatge, que segons la seva opinió, 'més que mai hauria de ser una eina fonamental de reflexió, debat i proposta, per fer front a la crisi habitacional'.

 

Però, les situacions excepcionals no s’aturen, i a les possibles tres expulsions es pot afegir dimecres a les 12.45 hores un nou cas de desnonament que afectaria una família al carrer Nou cases, 50.


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet