ACTUALITAT


Guanyem insta aprofitar la copa del rei de bàsquet per millorar les infraestructures esportives amb un pla de xoc i fer que l’esdeveniment aporti un retorn concret als badalonins


La força de l’esquerra transformadora reclama elaborar plans que canviïn, millorant-la, la percepció externa de la ciutat i dinamitzin sectors com la cultura, el comerç i la gastronomia


els-quatre-regidors-de-guanyem-badalona-durant-la-roda-de-premsa-foto-tomeu-ferrer
 Els quatre regidors de Guanyem Badalona durant la roda de premsa foto-tomeu-ferrer


Tomeu Ferrer - 07/06/22         

twitter share   facebook share

Guanyem Badalona, proposa aprofitar la concessió de la copa del rei de bàsquet per aconseguir un retorn que vagi més enllà de l’àmbit esportiu i arribi a sectors específics de la ciutat. La restauració, el comerç i la cultura han de millorar la seva situació gràcies a l’impuls de la celebració de la final de la competició esmentada. I el conjunt de la ciutadania també hauria de rebre’n un dividend procedent d’un canvi en la visió que de la població es té a Catalunya i d’aspectes concrets, com la realització d’un pla de xoc que posi al dia les instal·lacions esportives de la ciutat.

 

Els quatre regidors de l’organització de l’esquerra badalonina, Nora San Sebastián, Toni Flores, Carme Martínez i David Guerrero, han fet una roda de premsa per presentar les propostes que presentaran a la comissió de treball creada a l’ajuntament per preparar l’esdeveniment esportiu. Segons han indicat 'plantegem aquestes actuacions perquè, tot i estar a l’oposició tenim la vocació de participar en el govern de la ciutat'.

 

Cultura, comerç i turisme

 

Un dels aspectes destacats per Guanyem és la realització urgent del pla de xoc que hauria de posar al dia les instal·lacions esportives de la ciutat. En concret, han esmentat cobrir amb urgència cinc pistes esportives de Badalona. I han recordat que aquest punt ja forma part de l’acord que va possibilitar que el partit polític aprovés els pressupostos locals. En el concepte pla de xoc s’hi afegeix 'evidentment' la millora, gestió i manteniment d’aquestes instal·lacions.

 

David Guerrero ha explicat que el pla de xoc hauria d’estar enllestit abans de febrer de 2023, cosa que pot suposar en algun cas el tancament de les pistes per executar les obres. I en aquesta conjuntura caldria buscar alternatives. Això també s’hauria d’aprofitar per donar solució a la situació d’alguns clubs que, per exemple, han de jugar fora de Badalona, en clara al·lusió al cas del Sant Pep.

 

Les millores no s’haurien de limitar a les grans estructures. Així, Guerrero ha esmentat la reivindicació del col·lectiu Deixem de Ser Invisibles (DSI) perquè el Pavelló de la Penya no és accessible a persones amb discapacitats.

 

Toni Flores ha afirmat, al seu torn, que la copa del rei de bàsquet hauria de repercutir en els badalonins. 'Com no es pot lliurar un taló bancari a cada ciutadà, s’hauria de fer arribar la millora proporcionant equipaments millors i també aprofitant la celebració per mostrar internament i externament la diversitat cultural de la ciutat'. Per fer això ha plantejat treballar conjuntament amb les entitats locals en un programa cultural que es pugui oferir tant als visitants com a la ciutadania. 'Volem ajuntar esport i cultura', ha dit Flores.

 

Per la seva banda, Carme Martínez ha remarcat la necessitat d’aprofitar la celebració de la Copa del rei a Badalona per elaborar un pla turístic que assenti les bases d’un model propi. Per fer-ho ha esmentat els actius que té Badalona, com són els museus, les restes romanes i el seu teixit cultural.

 

Treballar i no somiar

 

Nora San Sebastián ha considerat que cal treure’n rèdit de la celebració de la copa de bàsquet. «El que cal és fer feina i no somiar», ha dit. Per això ha plantejat la creació d’una articulació que faci possible crear paquets sectorials, com ofertes conjuntes d’acord amb el sector de la restauració, o mecanismes per donar a conèixer als visitants els eixos comercials de la ciutat. «Es podrien organitzar busos llançadora que acostessin els visitants als nuclis de comerç de Badalona». Per això proposa treballar conjuntament, per exemple, amb els representants del sector de la gastronomia, per aconseguir un retorn de futur que arribi a l’economia local.

 

En conjunt, els quatre regidors consideren que el conjunt de propostes hauria de ser recollit per la comissió de treball creada per preparar la celebració de la copa del rei de bàsquet. Per això, demanaran obrir aquest grup de treball als sectors que n’estaran vinculats, com les empreses de la gastronomia. També plantejaran mecanismes per evitar que cap euro que arribi a Badalona es pugui perdre. Així, davant la mancança de places hoteleres es podrien fer convenis amb centres d’altres indrets, però gestionats des de Badalona en una oferta conjunta.

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet