EDUCACIÓ


Les famílies Sense Places a l’escola pública a Badalona encaren la setmana decisiva en la seva lluita


El moviment intensifica les accions per reivindicar el dret a l’escola pública a la ciutat amb la campanya #NoSocunNumero


les-families-han-endegat-a-les-xarxes-socials-una-campanya-per-mostrar-que-darrere-de-cada-cas-hi-ha-nens-nenes
 Les famílies han endegat a les xarxes socials una campanya per mostrar que darrere de cada cas hi ha nens nenes


Redacció - 08/06/22         

twitter share   facebook share

Les mares i pares d’alumnes sense plaça a l’educació pública de Badalona encaren amb mobilitzacions la setmana decisiva. Així, dijous, 9 de juny, està previst que surti la llista definitiva de places i divendres, 10 les assignacions d’aquestes places públiques. En aquest sentit, segons una nota pública, fins al moment 'cap administració ha ofert cap solució de compromís per resoldre la manca d’oferta pública a la ciutat. En aquestes circumstàncies la plataforma intensifica les gestions i contactes amb les administracions per aconseguir que es resolgui la manca de places públiques com més aviat millor'.

 

Dimarts passa es va convocar una reunió al Parlament de Catalunya dels grups parlamentaris amb els representants de les diferents plataformes de famílies sense plaça a l’educació pública, de Badalona, Terrassa, Lleida, Tortosa i Calafell. En aquesta trobada hi va assistir també les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC).

 

Mentrestant, les famílies mantenen activa la campanya #NoSocUnNúmero, tant a les xarxes socials com amb l’enviament de correus electrònics a les persones de l'administració pública implicades al procés de preinscripció i de matrícula escolar. La idea que hi ha sota d’aquestes accions és presentar les històries concretes que hi ha darrere dels números amb els quals treballen.

 

Dijous, 9 de juny es presentaran queixes al síndic de greuges. I es farà de manera presencial i també telemàtica, sempre per defensar l’escola pública de qualitat i de proximitat per a tots els nens i nenes que podrien veure vulnerat el seu dret. Això, a causa de no haver-se fet una adequada planificació i inversió per part de les administracions públiques competents, explica la plataforma.

 

També dijous hi ha prevista una reunió d’una representació de pa plataforma Sense Places BDN als serveis territorials de la conselleria d’Educació. L’encontre es farà en temps de descompte, a les 15 hores. L'objectiu és buscar una solució in extremis a la manca d’oferta pública de places a la primària a la ciutat de Badalona. A la trobada hi assistirà, segons la previsió, l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro, el primer tinent d'Alcaldia, Àlex Montornés, i la segona tinenta d’Alcaldia i regidora d’educació, Aïda Llauradó, així com una representació de la Federació d'AMPAS.

 


ACTUALITAT

01/05/24

capcalera-de-la-manifestacio-amb-la-pancarta-unitaria-foto-tomeu-ferrer

Diverses organitzacions i celebren pels carrers de Badalona la manifestació per un ‘Primer de maig combatiu’

Gairebé una vintena d’organitzacions surten al carrer per reclamar els drets de la classe treballadora i de diverses lluites cíviques i populars a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

01/05/24

image1

El Primer de maig explicat als adolescents

Cada primer de maig milers, milions de persones arreu del món, es concentren i es manifesten en defensa dels drets dels treballadors. Què fa que aquestes persones en lloc d’aprofitar el dia festiu per al seu lleure vagin a carrers i places, despleguin pancartes i banderes i tossudament mostrin a tothom les seves conviccions?
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/04/24

un-moment-de-l-acte-d-homenatge-a-manel-broch-foto-pablo-diaz-flores

Manel Broch nomenat soci d’honor del Centre Excursionista de Badalona

En la sala d’actes de l'entitat, plena de companys i amics, es va nomenar soci d’honor el mestre muntanyenc i aventurer Manel Broch.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/04/24

els-afectats-pel-tancament-de-can-bofi-temen-quedar-al-carrer-a-causa-dels-impagaments-de-l-ajuntament-foto-tomeu-ferrer

Els usuaris de l’alberg d’emergències de Badalona es manifesten davant el seu imminent tancament per part de l’ajuntament

El centre dona servei a 45 persones i haurà de plegar després que el consistori de la ciutat no hagi pagat 1,7 milions a la cooperativa que el gestiona.
Llegir l'article complet