EDUCACIÓ


Les famílies Sense Places a l’escola pública a Badalona encaren la setmana decisiva en la seva lluita


El moviment intensifica les accions per reivindicar el dret a l’escola pública a la ciutat amb la campanya #NoSocunNumero


les-families-han-endegat-a-les-xarxes-socials-una-campanya-per-mostrar-que-darrere-de-cada-cas-hi-ha-nens-nenes
 Les famílies han endegat a les xarxes socials una campanya per mostrar que darrere de cada cas hi ha nens nenes


Redacció - 08/06/22         

twitter share   facebook share

Les mares i pares d’alumnes sense plaça a l’educació pública de Badalona encaren amb mobilitzacions la setmana decisiva. Així, dijous, 9 de juny, està previst que surti la llista definitiva de places i divendres, 10 les assignacions d’aquestes places públiques. En aquest sentit, segons una nota pública, fins al moment 'cap administració ha ofert cap solució de compromís per resoldre la manca d’oferta pública a la ciutat. En aquestes circumstàncies la plataforma intensifica les gestions i contactes amb les administracions per aconseguir que es resolgui la manca de places públiques com més aviat millor'.

 

Dimarts passa es va convocar una reunió al Parlament de Catalunya dels grups parlamentaris amb els representants de les diferents plataformes de famílies sense plaça a l’educació pública, de Badalona, Terrassa, Lleida, Tortosa i Calafell. En aquesta trobada hi va assistir també les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (AFFAC).

 

Mentrestant, les famílies mantenen activa la campanya #NoSocUnNúmero, tant a les xarxes socials com amb l’enviament de correus electrònics a les persones de l'administració pública implicades al procés de preinscripció i de matrícula escolar. La idea que hi ha sota d’aquestes accions és presentar les històries concretes que hi ha darrere dels números amb els quals treballen.

 

Dijous, 9 de juny es presentaran queixes al síndic de greuges. I es farà de manera presencial i també telemàtica, sempre per defensar l’escola pública de qualitat i de proximitat per a tots els nens i nenes que podrien veure vulnerat el seu dret. Això, a causa de no haver-se fet una adequada planificació i inversió per part de les administracions públiques competents, explica la plataforma.

 

També dijous hi ha prevista una reunió d’una representació de pa plataforma Sense Places BDN als serveis territorials de la conselleria d’Educació. L’encontre es farà en temps de descompte, a les 15 hores. L'objectiu és buscar una solució in extremis a la manca d’oferta pública de places a la primària a la ciutat de Badalona. A la trobada hi assistirà, segons la previsió, l’alcalde de la ciutat, Rubén Guijarro, el primer tinent d'Alcaldia, Àlex Montornés, i la segona tinenta d’Alcaldia i regidora d’educació, Aïda Llauradó, així com una representació de la Federació d'AMPAS.

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet