EDUCACIÓ


Queixes per la manca d’espais on estudiar a Badalona


L’obertura durant més hores d’una aula al centre El Carme no pal·lia l’allau d’usuaris que es produeix a la fi del curs


centre-cultural-el-carme-a-badalona-foto-wikipedia
 Centre cultural El Carme a Badalona foto: Wikipedia


Redacció - 10/06/22         

twitter share   facebook share

El nucli de Badalona del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) reclama en un comunicat espais per estudiar a la ciutat. L’organització estudiantil afirma que a hores d’ara només es pot estudiar a les biblioteques de Llefià, Can Canyadó i Casagemes. També afirma que hi ha una aula d’estudi al centre sociocultural El Carme, associada a la Universitat de Barcelona (UB).

 

La pròxima setmana molts estudiants de segon de batxillerat s’enfronten a les proves d’accés a la universitat. Cada cop que necessiten alguna biblioteca on poder estudiar i repassar el temari «veiem que no tenim suficients centres on poder realitzar tot el que necessitem en un ambient de tranquil·litat. Això pot provocar conseqüències en els nostres resultats de cara a la Selectivitat i altres proves que ens puguem enfrontar».

 

L’entitat sindical estudiantil afegeix que l’última setmana pot semblar que l’Ajuntament de Badalona hagi obert més hores l’aula del Centre del Carme, ja que des de dimarts passat, dia 7 de juny, fins al dimecres dia 22 de juny, l'aula d'estudi que s’ofereix estarà oberta de dilluns a dijous fins a les 00:30 h. La mesura pot haver semblat, per a molts i moltes estudiants, una solució al tancament de la biblioteca de Can Casacuberta. No obstant això, el SEPC puntualitza que no només són els estudiants els qui tenen exàmens. També estan en període de proves finals els estudiants universitaris i tota persona que vulgui usar les instal·lacions, perquè tots tenen dret a fer-ho. En aquest sentit, afirmen que obrir un centre de nit perquè totes les estudiants de Badalona puguin fer servir aquestes instal·lacions tampoc és la solució. «Cal mencionar que actualment si no arribes a l'hora de l'obertura del centre, et quedes sense taula per estudiar».

 

Pels motius abans esmentats, el sindicat estudiantil dels Països Catalans, reivindica la reobertura de la biblioteca central Can Casacuberta. «Perquè també tenim el dret a poder gaudir de biblioteques en bones condicions a la nostra ciutat i ara mateix veiem que això no es compleix». Així doncs, insten l’administració a donar solucions a les preocupacions dels estudiants de Badalona. Per tant, acaben afirmant que «cada dia les estudiants estem més enfadades per no poder tenir un lloc garantit on poder anar a estudiar o consultar llibres».

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet