ACTUALITAT


L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021


L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament


instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu
 Instantània del carrer de Coll i Pujol foto: Arxiu


Redacció - 11/06/22         

twitter share   facebook share

L’Associació de veïns de Coll i Pujol ha rebut l’ingrés corresponent al 50% de la subvenció anual procedent de l’Ajuntament de Badalona. De manera aproximada es considera que aquesta ajuda suma uns 1.500 euros, mentre que la resta segueix pendent, segons fonts de l’entitat veïnal.

 

El 25 de maig passat l’associació va fer públic que aturava algunes de les seves activitats a causa de la morositat municipal, corresponent a l’any 2021. La falta dels diners que l’entitat tenia pressupostats va fer que s’anul·lessin les festes del barri i la festa infantil que cada any se celebrava.

 

El retard en el pagament de la subvenció habitual que atorga cada any l’ajuntament ha fet que la junta directiva de l’associació de Coll i Pujol hagi decidit avançar de la seva butxaca els diners corresponents al funcionament regular de l’entitat. Això s’ha fet mitjançant préstecs, que l’entitat, haurà de retornar amb interessos.

 

Situació del pagament a la resta d’entitats veïnals

 

En el moment de la publicació d’aquesta informació no hi ha notícia de si la resta d’entitats veïnals a les quals es devia també la corresponent subvenció han rebut tot o part del deute corresponent a 2021.

 

En el cas de Coll i Pujol l’ajuntament va informar que la tramitació de l’ajuda estava feta correctament. Indirectament s’ha reconegut que el retard tenia el seu origen en «problemes administratius». Per evitar que aquesta situació es repeteixi en el futur, des de l’equip de govern de l’ajuntament s’ha manifestat la voluntat de canviar l’ordenança que regula les subvencions, per fer tot plegat més àgil.

 

Igual que en el moment inicial d’aquest procés no es va donar cap raó que justifiqués el retard en el pagament, tampoc en el pagament del 50% s’ha informat del motiu d’aquesta aportació ni de la data en què quedaria saldat el compte. No obstant això, consta per converses verbals, la voluntat del consistori de pagar la totalitat de les subvencions al moviment veïnal es liquidi aproximadament en la primera quinzena de juliol.

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

10/06/22

centre-cultural-el-carme-a-badalona-foto-wikipedia

Queixes per la manca d’espais on estudiar a Badalona

L’obertura durant més hores d’una aula al centre El Carme no pal·lia l’allau d’usuaris que es produeix a la fi del curs
Llegir l'article complet