CONVIURE-EDUCACIó


Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública


Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador


un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer
 Un moment de la preparació de la protesta foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 17/06/22         

twitter share   facebook share

El col·lectiu senseplacesbdn, format per mares, pares, nens i nenes que no han obtingut plaça a l’escola pública a la nostra ciutat, han dut fins a la porta de l’edifici municipal del Viver la seva reclamació.

 

L’acció reivindicativa intentava fer arribar als membres de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), que es reunien a l’interior de l’edifici consistorial la reclamació d'obtenir places tant pels nens i nenes que han de començar l’escolarització com per als de Primer d’Educació Secundària Obligatòria, (ESO), que es troben amb la mateixa problemàtica: manca de prou places als centres públics de Badalona.

 

A les cinc de la tarda la temperatura rondava els 32 graus, segons el termòmetre situat al porxo que dóna entrada a les oficines municipals. Mares i pares, i també àvies i avis i altres persones solidàries han penjat una pancarta que reivindica inversions per a l’educació pública. També han inflat globus on hi han dibuixat uns números que, a manera de boles de loteria, mostren la impressió que els familiars tenen de l’atenció que el departament d’Ensenyament atorga a la problemàtica dels nens i joves que reivindiquen el seu dret a accedir a l’ensenyament públic. En una acció reivindicativa i festiva, també han fet un puzle amb les imatges dels nens i nenes i tot plegat ho han deixat penjat al vestíbul municipal.

 

 

Un dels pares ha declarat: «Estem aquí perquè avui és l’últim dia abans que les autoritats competents hagin de respondre a les queixes presentades per les famílies, ja que hem vist que les altres ciutats metropolitanes tenen ràtios d’alumnes per aula, ajustades i a Badalona les ràtios no s’han canviat. I no entenem per què hi ha aquest greuge amb Badalona. Demà, 17 de juny, hi ha una reunió de la comissió de garanties d’admissió i esperem que ens donin la solució que ens van plantejar a la trobada que vam tenir als Serveis Territorials d’Educació. No ens van assegurar la solució, però ens van dir que si complíem unes condicions difícils d’assolir, li les aconseguíem, ens garantien que ajustarien les ràtios. Una de les condicions era presentar reclamacions a diferents escoles. Ho hem fet. Tenim confirmades unes trenta reclamacions presentades a les escoles de les zones 6 i 4 , que són les que ens fan falta per encabir les famílies que hem demanat places públiques», ha indicat. També ha emmarcat l’acció del col·lectiu de familiars, per «aconseguir que ens tinguin en compte, perquè la nostra lluita fa molt de temps que la mantenim. En aquest sentit, ens preocupa que s’acceptin les sol·licituds d’algunes famílies i en deixin altres fora. Els criteris que ens han donat, creiem que han de servir per a donar resposta almenys per a les famílies que demanem places públiques».

 

Però, la solució, els pares no la volen només per aquest any. Consideren que cal una solució estructural que eviti que cada any les famílies hagin de passar per un via crucis per exercir el seu dret a una plaça escolar pública i al barri.

 

Pel que fa als pares i mares d’alumnes de primer d’ESO, que semblava que després de les últimes gestions podrien tenir encaix als instituts on havien demanat plaça, s’ha produït un problema. En concret, un cop assignades les places a l’Institut la Riera, algunes peticions s’han rebutjat perquè en alguns casos els nois eren beneficiaris de beques de menjador i, per aquest motiu es considera que tenen problemàtiques especials i queden fora del repartiment, segons han indicat fonts del col·lectiu.

 

Precisament l’Ampa de l’institut La Riera considera que ser beneficiari d’una beca de menjador no pot penalitzar un infant en l’obtenció d’una plaça sol·licitada en primera opció a secundària.


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet