MOBILITAT


'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31


Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.


les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer
 Les tres pancartes penjades des del pont del carrer Neus Català sobre l'autopista foto: Tomeu Ferrer


Tomeu Ferrer - 22/06/22         

twitter share   facebook share

Una dotzena d’activistes de l’agrupació cívica Transformem L’autopista van penjar, dimarts, 21 de juny, tres pancartes al pont del carrer Neus Català, antic general Weyler, on es reclama un canvi dràstic pel que fa a la via de comunicació. Es recorda que la C-31 és la causant indirecta d’un increment del 30% en l’asma infantil a la ciutat, i d’un augment del 20% en càncers i atacs de cor.

 

Precisament el mateix 21 de juny una delegació de Transformem l’autopista es va entrevistar amb el tinent d’alcalde responsable d’atenció a les persones, David Torrents, i regidor del districte 1. En concret se li va demanar que 'l’equip de govern faci passes a curt, mitjà i llarg terminis' per aconseguir la transformació de la C-31 en un bulevard ciutadà, segons Jordi Bordanove, portaveu del col·lectiu. 'Necessitem visibilitzar aquestes accions per part de l’ajuntament', ha dit. En aquest sentit, a l’executiu local se li han requerit mesures com 'reduir la velocitat en aquesta autopista, com s’ha fet a altres llocs de l’àrea metropolitana, com ha passat en alguns punts de la Ronda de Dalt o a la Ronda del Litoral', també se l’ha instat a adoptar altres mesures en aspectes, com contaminació, sorolls, sinistralitat, mortalitat i altres millores en salut per als badalonins i badalonines.

 

Mural pels passos inferiors ‘infectes’

 

D’altra banda, es va informar el responsable municipal, que Transformem treballarà conjuntament amb la Taula de Mobilitat per què el problema de la C-31 es debati al setembre en la setmana de la mobilitat, per fer accions conjuntes. També s'ha comunicat que es vol fer un gran mural reivindicatiu que denunciarà els 'passos inferiors infectes, indignes, que té la ciutat i que afecten la població dia a dia, especialment la que viu prop de l’autopista', ha indicat Bordanove. En aquesta línia es vol que l’acció es faci amb les associacions de veïns i es reivindica que 'tingui el suport explícit de l’ajuntament'.

 

El PDU de la C-31, pendent

 

En un altre ordre, se li ha demanat a Torrents, que és cap d’organització del partit polític, Junts per Catalunya, que forma part del govern de Catalunya, que el vicepresident Jordi Puigneró 'expliqui en quin punt està el Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU), de la C-31 que està treballant el seu departament i que s’hauria d’haver presentat i que a hores d’ara no sabem, ni la data en què s’haurà de presentar, ni quina orientació té i en tot cas, hem demanat quina posició té el govern, igual com han manifestat la resta de partits polítics de l’ajuntament, des de Guanyem fins al PP, en favor de transformar l’autopista. Volem saber quines passes reals ha fet o pensa fer el govern en aquesta direcció'.

 


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet