CULTURA


El Grup de Treball de la Mobba ofereix un acord a ajuntament i veïns per conciliar el futur parc verd i la factoria de creació cultural


El jutjat contenciós administratiu estima íntegrament el recurs presentat pels defensors de l’edifici i i el manté com a bé cultural d’interès local


roda-de-premsa-del-grup-de-treball-de-la-mobba-foto-tomeu-ferrer
 Roda de premsa del grup de treball de la Mobba foto: Tomeu Ferrer


Tomeu Ferrer - 20/07/22         

twitter share   facebook share

El Grup de Treball de la Mobba ofereix a l’Ajuntament de Badalona i als veïns de la zona on hi ha l’antiga fàbrica un acord que faci possible un projecte on convisqui una plaça verda i alhora permeti ubicar laboratoris de creació artística, segons ha explicat Jordi Ballesteros en roda de premsa. La convocatòria s’ha fet per valorar la decisió del jutjat contenciós administratiu que ha estimat el recurs del grup contra l'acord del consistori d’enderrocar totalment la Mobba.

 

La decisió judicial anunciada deixa sense efecte la desestimació de la declaració de la Mobba com a bé d’interès cultural local. Contra aquesta sentència l’ajuntament podria presentar recurs, cosa que allargaria el procés i mantindria la situació actual de l’immoble, cosa que ha causat les queixes d’alguns veïns per la insalubritat i l’abandó de les instal·lacions.

 

Acord amb força legal

 

Altrament, el Grup de Treball, amb el seu oferiment d’un pacte, obre la possibilitat d’un acord que aturaria totalment el procés judicial i tindria la força d’una sentència, ha afirmat Ballesteros. Però, abans caldria que des del consistori badaloní es concretessin dos punts, un seria pactar les dates en què s’hauria de tirar endavant el projecte i el segon seria un compromís respecte a les inversions necessàries, «ara que hi ha diners» ha dit el portaveu.

 

L’ajuntament, quan Xavier Garcia Albiol era alcalde, va aprovar enderrocar totalment la Mobba. Això va implicar desallotjar de l’interior del recinte diversos artistes i grups que utilitzaven l’espai per realitzar les seves activitats. En el lloc on hi ha l’edifici, l’alcalde conservador va anunciar que s’hi faria una zona verda. Però per fer-ho va haver de desestimar la declaració de bé cultural d’interès local, pas previ a l’enderroc.

 

Contra la decisió municipal el grup de treball va presentar un recurs. En aquesta reclamació es van adjuntar diversos informes en els quals se subratllen el valor històric i arquitectònic de l’antiga fàbrica.

 

Al·legacions no prou motivades

 

El jutjat que ha vist la reclamació ha tingut en compte els informes del Grup de Treball i al mateix temps, en la seva resolució considera que la decisió municipal de no declarar l'edifici com a bé cultural d’interès local no està 'prou motivada' i existeixen motius per protegir-la.

 

El projecte defensat pel grup de Treball preveu l’enderroc de la part més antiga de la Mobba i la conservació i restauració de part de l’edifici industrial on es vol hostatjar una factoria de creació, que atregui. En la part que es tiri a terra es vol fer una zona verda, que seria un pulmó situat entre el carrer Sant Isidre i la via del tren. La idea seria emular experiències com la que a Barcelona ha significat la Nau Bostik.


ACTUALITAT

30/07/22

imatge-d-arxiu-del-pont-del-petroli-foto-amb

L’Independent de Badalona aixeca el peu de l’accelerador durant l’agost

Aquesta publicació redueix la seva periodicitat aprofitant l’època estival mentre prepara la represa al setembre
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

instal-lacio-solar-que-ocupa-el-sostre-d-un-bloc-de-pisos

Badalona té només 167 instal·lacions solars en teulades, una xifra que gairebé tripliquen altres municipis catalans amb població semblant

La ciutat perd pistonada en la construcció d’equipaments solars si es compara amb municipis com Terrassa que compta amb 449 o de Sabadell que en té 404.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu

Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’

La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/07/22

taula-de-negociacio-amb-janet-sanz-i-dolors-sabater-i-nora-san-sebastian-per-la-banda-badalonina-foto-guanyem-badalona

En marxa la negociació que condiciona el PDU de les Tres xemeneies a canvi de ‘vitaminar’ econòmicament el Besòs

Una partida d’escacs de gran transcendència es juga discretament entre bambolines amb Badalona com a protagonista i podria tenir el seu desenllaç després de vacances
Llegir l'article complet