Guanyem Badalona afirma que mantenir el Parc de Ca l’Arnús només és 'qüestió de voluntat política' de l’equip de govern


Asseguren que si evitar la privatització té un cost econòmic,la ciutat el pot assumir perquè és líder a Catalunya en romanent de caixa


els-regidors-de-guanyem-durant-la-roda-de-premsa-foto-tomeu-ferrer
 Els regidors de Guanyem durant la roda de premsa foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 26/07/22         

twitter share   facebook share

Mantenir Ca l’Arnús com a parc públic o acceptar la privatització d’una part perquè en facin pisos és una qüestió de voluntat política”. Amb aquesta afirmació rotunda es manifestava Nora San Sebastián, la regidora i portaveu de Guanyem Badalona a les portes del parc metropolità i un dels pulmons verds de la ciutat, hores abans de la celebració de la junta de govern de l’ajuntament que, sorpressivament ha ajornat el debat sobre aquest punt de l’ordre del dia.

 

El vistiplau per iniciar la privatització d’una porció del parc de Can Arnús s’havia de debatre dimarts, 26 de juliol, just abans d’iniciar-se les vacances en l’àmbit municipal. Sorpressivament, l’equip de govern ha tret el polèmic punt de l’ordre del dia. Tanmateix, les entitats veïnals que s’oposen a la construcció de 45 habitatges a la zona verda han mantingut la protesta.

 

El partit opositor Guanyem Badalona dona supost a la mobilització ciutadana. En aquesta línia cal situar la roda de premsa celebrada a l’entrada del parc, una zona on l’ombra dona un respir en plena onada de calor.

 

“Ningú de la majoria de govern ens ha explicat les raons per les quals es pretén fer aquesta privatització”, deia San Sebastián. Des de Guanyem es considera que si l’equiˋde govern volgués aturar la construcció de pisos en la zona n’hi hauria prou amb mobilitzar els fons que caldrien per indemnitzar a qui té drets sobre la parcel·la que es vol urbanitzar. “Badalona és la ciutat líder en romanents econòmics. I si s’ha de pagar una quantitat per assegurar la persistència de Ca l’Arnús, es pot fer”, ha dit la regidora.

 

Des del partit municipalista no es confirma la dada segons la qual el cost de mantenir Ca l’Arnús com a zona verda seria d’un milió d’Euros. Però aquesta quantitat seria assumible si hi ha “voluntat política” han indicat els regidors de Guanyem.

 

En la roda de premsa els tres edils del partit de l’esquerra municipalista han manifstat que l’equip de govern no ha explicat la raó per la qual es vol aprovar la construcció de desenes d’habitatges en la zona arbrada. “No ho han explicat, sembla que només assumeixen un assumpte heretat”, han afirmat.
Ajornar enfrontar-se al marró

 

Sobre la retirada a darrera hora del punt que iniciava el procés d’aprovació de la urbanització de Ca l’Arnús, els regidors de Guanyem: Nora San Sebastián, Carme Martínez i Toni Flores, entenen que és “xutar la pilota endavant”, no una rectificació. Per aquest motiu, el partit creu important mantenir la vigilància i dóna suport a les mobilitzacions veïnals que es mantenen, tot i l’ajornament de la decisió.

 

Preguntada sobre si tots els partits polítics de govern tenen la mateixa posició sobre Ca l’Arnús, Carme Martínez explica: “en converses personals han qualificat el tema com un marró, sense aclarir res més”.

 

Toni Flores afirma que un assumpte com la construcció de vivendes al parc “és prou important com perquè s’obri un debat a la ciutat amb la participació de veïns i també de les associacions que ja s’han manifestat”. Ho diu assenyalant els balcons de pisos dels blocs de del carrer Sant Bru, que llueixen cartells amb el lema: “salvem ca l’Arnús”.

 

La posició de Guanyem pren més força en un moment en que hi ha una alarma climàtica molt important i el parc pot esdevenir un dels pocs refugis climàtics de Badalona. “Aqust parc és el més important en extensió de tot el Barcelonès Nord” diu Martínez.

 

Pel que fa al destí dels terrenys: fer habitatges, els regidors ho confronten amb la dada segons la qual a Badalona hi ha 9.000 pisos buits i que a prop del parc, a la zona de Riera Canyadó hi ha sòl públic urbanitzable i també diverses urbanitzacions que poden assumir la demanda existent.


ACTUALITAT

30/07/22

imatge-d-arxiu-del-pont-del-petroli-foto-amb

L’Independent de Badalona aixeca el peu de l’accelerador durant l’agost

Aquesta publicació redueix la seva periodicitat aprofitant l’època estival mentre prepara la represa al setembre
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

instal-lacio-solar-que-ocupa-el-sostre-d-un-bloc-de-pisos

Badalona té només 167 instal·lacions solars en teulades, una xifra que gairebé tripliquen altres municipis catalans amb població semblant

La ciutat perd pistonada en la construcció d’equipaments solars si es compara amb municipis com Terrassa que compta amb 449 o de Sabadell que en té 404.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu

Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’

La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/07/22

roda-de-premsa-del-grup-de-treball-de-la-mobba-foto-tomeu-ferrer

El Grup de Treball de la Mobba ofereix un acord a ajuntament i veïns per conciliar el futur parc verd i la factoria de creació cultural

El jutjat contenciós administratiu estima íntegrament el recurs presentat pels defensors de l’edifici i i el manté com a bé cultural d’interès local
Llegir l'article complet