ECONOMIA SOCIAL


Badalona Capaç celebrarà el seu 25è aniversari amb jornades de festa i reflexió a l’entorn del treball inclusiu


Els actes posaran en primer pla la tasca desenvolupada per millorar la qualitat de vida de les persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament (DID).


acte-de-presentacio-dels-actes-de-celebracio-del-25e-aniversari-de-badalona-capac-amb-la-presidenta-de-l-entitat-maite-arque-foto-badalona-capacimage1
 Acte de presentació dels actes de celebració del 25è aniversari de Badalona Capaç amb la presidenta de l’entitat Maite Arqué. Foto: Badalona Capaç


Redacció - 06/09/22         

twitter share   facebook share

Les grans ciutats es fan a partir de grans iniciatives. Fa 25 anys es va crear a Badalona la fundació Badalona capaç. L’entitat va presentar dilluns, 5 de setembre, els actes amb els quals pensa celebrar la fita assolida.

 

Per commemorar l’aniversari, Badalona Capaç ha preparat un seguit d’actes. 'Amb el propòsit de seguir treballant per la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment les que tenen Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament (DID)'.

 

El tret de sortida dels actes del 25è aniversari tindrà lloc el 16 de setembre amb la Festa de la
Fundació. Serà un sopar a la fresca, amb música en directe i espectacles, que reunirà a totes les persones que tenen o han tingut vinculació amb la fundació i que han fet possible la seva trajectòria fins avui.

 

Però no tot serà fer festa al novembre es realitzarà una jornada de reflexió sota el títol: Els professionals en el centre. Les persones, l’objectiu, que es farà al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). A la diada, es reflexionarà sobre el paper dels professionals, les necessitats de les persones i els suports per elles i les seves famílies.

 

A més, es realitzarà una jornada dedicada a empreses i institucions, els clients naturals de la fundació, tot apostant per la inclusió laboral dels seus membres. L’acte vol reconèixer les bones pràctiques i compartir les eines que han de facilitar un entorn laboral inclusiu.

 

Per finalitzar les celebracions, el 28 de novembre s’iniciarà una campanya de sensibilització que ha de desembocar el 3 de desembre, Dia Internacional de les persones amb DiD. En aquesta campanya es distribuiran arreu de Badalona il·lustracions informatives sobre les situacions diàries que viuen les persones amb discapacitat intel·lectual. Les vinyetes, tot i la seriositat del tema, intentaran arrencar somriures de complicitat a la ciutadania.

 


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet