PATRIMONI I HISTÒRIA


L’Onze de Setembre se celebra a Badalona amb un sopar popular a plaça Països catalans dissabte i amb l’acte institucional diumenge a la Plana


Entitats cíviques i veïnals mantenen els actes que commemoren la pèrdua de les llibertats nacionals el 1714


cartell-de-la-comissio-11-de-setembre-a-badalona
 Cartell de la comissió 11 de setembre a Badalona


Redacció - 08/09/22         

twitter share   facebook share

La celebració de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, a Badalona se centra en dos esdeveniments. El primer és el que tradicionalment organitza la comissió 11 de setembre i que es desenvoluparà dissabte 10 de setembre a partir de les 19 hores i el segon es farà diumenge 11 de setembre, a partir de les 10.30 hores a la plaça de la Plana: és l’acte institucional.

 

Dissabte 10 de setembre a la plaça dels Països Catalans se celebrarà el tradicional sopar popular, al qual es pot participar amb una aportació de 10 euros. Després es farà una marxa fins a la plaça de la Plana on està prevista la lectura d’un manifest. En acabat hi haurà el cant dels Segadors i el cant de la Senyera. Com és tradicional, la celebració de l’11 de setembre que organitza la comissió corresponent s’anuncia amb el tradicional cartell que il·lustra la commemoració amb peces de pa.

 

Celebració institucional

L’endemà, l’acte institucional es farà a la plaça de la Plana. A partir de les 10.30 hores les diferents entitats i associacions cíviques i veïnals de la ciutat, particulars i també la corporació municipal faran les corresponents ofrenes florals al monument que hi ha al recinte. En aquell punt, els assistents també podran contemplar el Ball de l’Àliga amb l’acompanyament musical de l’Ensemble de la Banda Simfònica de Badalona i el pilar que farà la colla Castellers de Badalona. L’acte esmentat es convoca amb un cartell que remarca l’aspecte històric de l’esdeveniment.

 

A partir de les A partir de les 12 hores, la plaça de La Plana acollirà la diada castellera que enguany comptarà amb la participació de dels Castellers de Badalona, Castellers de Cornellà i Castellers de la Sagrada Família.

 


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet