CULTURA


Can Casacuberta Oberta convoca manifestació el 15 de setembre per reclamar la reobertura de la biblioteca


La protesta es farà just abans de l’acte que l’Ajuntament ha preparat per explicar a la ciutadania de la situació de les obres de l’equipament


capcalera-de-la-manifestacio-del-juny-passat-reclamant-la-reobertura-de-la-biblioteca
 Capçalera de la manifestació del juny passat reclamant la reobertura de la biblioteca


Redacció - 09/09/22         

twitter share   facebook share

S’incrementa la pressió en favor de la reobertura de la biblioteca pública de Badalona, Can Casacuberta. La plataforma Can Casacuberta Oberta ha convocat el 15 de setembre una manifestació per exigir la reobertura d’aquest equipament de la ciutat. Ho fa per commemorar els mil dies del seu tancament justificat per una avaria en el sistema d’aire condicionat.

 

Precisament, l’Ajuntament de Badalona, titular de l’equipament tancat, va comunicar dijous, 8 de setembre, l’ajornament fins al 15 de setembre de l’audiència pública convocada per a explicar la situació de les obres. En una nota oficial el consistori justifica aquest retard en l’acte destinat a passar comptes amb la ciutadania, amb la coincidència de la primera convocatòria amb el ple municipal extraordinari del 8 de setembre.

 

La manifestació de Can Casacuberta Oberta s’ha convocat a les 18.30 hores. En la crida a participar s’afirma que es fa per 'denunciar la inacció de l'Ajuntament en la seva reobertura, així com la seva manca de solucions i alternatives davant la situació'.

 

Mil dies tancada

 

Precisament, a les 19.30 hores del mateix dia 15 hi ha convocada l’audiència pública del consistori. Des de l’ajuntament s’informa que la reunió serà 'un acte obert a tota la ciutadania, en què es donarà detalls de la situació en què es troba l’equipament'.

 

Compromís: Quart trimestre

 

La regidora de cultura, Anna Maria Lara, es va comprometre el 22 de març passat a què Can Casacuberta estaria oberta al públic el quart trimestre d'aquest any, que coincideix amb el primer trimestre escolar. En aquella solemne roda de premsa, Lara va manifestar que la raó que explicaria que durant gairebé dos anys l’equipament de Badalona hagi estat tancat era la 'manca de manteniment dels edificis municipals i en concret de la biblioteca'. I, sense entrar en detalls també ha indicat que el retard es podia vincular a la 'maquinària administrativa' de la ciutat.

 

Can Casacuberta Oberta ha fet diverses manifestacions exigint la reobertura de la biblioteca. Inicialment, a la queixa s’afegia el fet que el consistori no hagués informat la ciutadania dels motius i el procés de reforma de l’equipament. Per això, des del primer moment la plataforma ha indicat que mantindrà la pressió fins a veure que els ciutadans de Badalona puguin gaudir d’un equipament imprescindible per a l’estudi i també d’un refugi climàtic quan la calor es fa inaguantable a molts domicilis.


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet