MOBILITAT


La FAVB emprendrà accions per evitar que l’ajornament de l’ampliació de la línia 1 del metro perjudiqui els veïns de la ciutat


L’entitat associativa promourà una declaració institucional del ple de Badalona i reclamarà una reunió amb el president de la Generalitat, qui es va comprometre a tirar endavant l’obra


by-nikeovch-treball-propi-cc-by-sa-4-0-https-commons-wikimedia-org-w-index-phpcurid-77268062
 Estació de Metro de Pompeu Fabra a Badalona


Redacció - 10/09/22         

twitter share   facebook share

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) s’ha pronunciat contra els anuncis segons els quals les obres d’ampliació de la línia 1 de Metro entre les estacions de Fondo, a Santa Coloma de Gramenet i Pompeu Fabra, a Badalona s’endarrereixen.

 

L’entitat veïnal afirma, en un comunicat, que “parlarem amb tots els partits per a fer una declaració institucional al ple de l’ajuntament i demanarem una reunió amb el president de la Generalitat per a transmetre la nostra disconformitat”.

 

L'ampliació de la L-1 del metro des del barri de Fondo de Santa Coloma fins als barris de Montigalà, Lloreda i Sant Crist de Badalona haurà d'esperar fins a l'any 2028, després de més d'una dècada de retards des que l'avantprojecte es presentés a 2010 i les obres es preveiessin per a l'any 2012.

 

El canvi sobre el pla inicial el preveu el Pla Director d'Infraestructures (PDI) 2021-2023, segons la resposta donada per Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Territori, a una pregunta presentada al Parlament fa uns mesos pel grup PSC-Units, malgrat que el Govern encara no ha fet l'anunci oficial.

 

Amb un suposat inici d'obres anunciat per l’any 2025, la primera fase d'actuació, que implica la creació de dues noves estacions als barris de Montigalà i Lloreda-Sant Crist, es preveia que pogués estar a punt en tres anys.

 

La FAVB recorda que  fa pocs dies denunciava en roda de premsa que com la Línia 13 que havia d’arribar fins a les instal·lacions hospitalàries de Can Ruti, va caure del Pla Director d'Infraestructures (PDI 2001-2010), mentre que “ara es pretén endarrerir aquest projecte que portem esperant molts anys” i sobre el qual “el president de la Generalitat, es va comprometre a la reunió que vam tenir amb ell el febrer d’aquest mateix any”, diu l’entitat.

 

Cal recordar que l’ampliació de la línia 1 de metro tenia a Badalona una segona actuació consistent a realitzar una connexió entre l’estació de rodalia de la ciutat amb la parada de metro de Pompeu Fabra, cosa que donava a l’obra un efecte de xarxa que ajudava a fomentar el transport públic i havia de reduir l’ús del transport privat i la consegüent contaminació. 

 


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet