MOBILITAT


La FAVB emprendrà accions per evitar que l’ajornament de l’ampliació de la línia 1 del metro perjudiqui els veïns de la ciutat


L’entitat associativa promourà una declaració institucional del ple de Badalona i reclamarà una reunió amb el president de la Generalitat, qui es va comprometre a tirar endavant l’obra


by-nikeovch-treball-propi-cc-by-sa-4-0-https-commons-wikimedia-org-w-index-phpcurid-77268062
 Estació de Metro de Pompeu Fabra a Badalona


Redacció - 10/09/22         

twitter share   facebook share

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) s’ha pronunciat contra els anuncis segons els quals les obres d’ampliació de la línia 1 de Metro entre les estacions de Fondo, a Santa Coloma de Gramenet i Pompeu Fabra, a Badalona s’endarrereixen.

 

L’entitat veïnal afirma, en un comunicat, que “parlarem amb tots els partits per a fer una declaració institucional al ple de l’ajuntament i demanarem una reunió amb el president de la Generalitat per a transmetre la nostra disconformitat”.

 

L'ampliació de la L-1 del metro des del barri de Fondo de Santa Coloma fins als barris de Montigalà, Lloreda i Sant Crist de Badalona haurà d'esperar fins a l'any 2028, després de més d'una dècada de retards des que l'avantprojecte es presentés a 2010 i les obres es preveiessin per a l'any 2012.

 

El canvi sobre el pla inicial el preveu el Pla Director d'Infraestructures (PDI) 2021-2023, segons la resposta donada per Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Territori, a una pregunta presentada al Parlament fa uns mesos pel grup PSC-Units, malgrat que el Govern encara no ha fet l'anunci oficial.

 

Amb un suposat inici d'obres anunciat per l’any 2025, la primera fase d'actuació, que implica la creació de dues noves estacions als barris de Montigalà i Lloreda-Sant Crist, es preveia que pogués estar a punt en tres anys.

 

La FAVB recorda que  fa pocs dies denunciava en roda de premsa que com la Línia 13 que havia d’arribar fins a les instal·lacions hospitalàries de Can Ruti, va caure del Pla Director d'Infraestructures (PDI 2001-2010), mentre que “ara es pretén endarrerir aquest projecte que portem esperant molts anys” i sobre el qual “el president de la Generalitat, es va comprometre a la reunió que vam tenir amb ell el febrer d’aquest mateix any”, diu l’entitat.

 

Cal recordar que l’ampliació de la línia 1 de metro tenia a Badalona una segona actuació consistent a realitzar una connexió entre l’estació de rodalia de la ciutat amb la parada de metro de Pompeu Fabra, cosa que donava a l’obra un efecte de xarxa que ajudava a fomentar el transport públic i havia de reduir l’ús del transport privat i la consegüent contaminació. 

 


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet