MOVILITAT


Les associacions de veïns consideren que ajornar la connexió per metro entre Badalona i Santa Coloma implica un tracte discriminatori cap a l’àrea del Besòs.


Les entitats no descarten ‘sortir al carrer’ davant d’una mesura que perjudica el transport públic en favor del vehicle privat a la zona metropolitana


taula-de-la-roda-de-premsa-de-les-associacions-de-veins-per-reclamar-l-ampliacio-de-la-linia-1-foto-tomeu-ferrer
 Taula de la roda de premsa de les associacions de veïns per reclamar l'ampliació de la línia 1 foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 14/09/22         

twitter share   facebook share

Les associacions de veïns de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i de l’eix del Besòs posen el fil a l’agulla per aconseguir que la Generalitat compleixi la seva promesa de construir l’enllaç de la línia 1 entre les estacions de Fondo i Pompeu Fabra amb un ramal que arribaria fins a l’hospital de Can Ruti.

 

Les entitats veïnals van fer una roda de premsa, acompanyades pel president de la confederació catalana d’associacions de veïns, per mostrar la seva indignació davant l’anunci informal del departament de de Polítiques Digitals i Territori en el sentit que l’ampliació de la L-1 del metro des del barri de Fondo de Santa Coloma fins als barris de Montigalà, Lloreda i Sant Crist de Badalona haurà d'esperar fins a l'any 2028, després de més d'una dècada de retards des que l'avantprojecte es presentés a 2010 i les obres es preveiessin per a l'any 2012 i més tard s’anunciés l’inici de les obres per a 2025.

 

Una de les coses que van anunciar les associacions de veïns és aconseguir que els ajuntaments afectats facin declaracions institucionals reclamant que es respecti el compromís adoptat respecte a l’ampliació de la línia 1 de metro. També es demanarà el posicionament dels partits polítics. Aquestes dues passes no impliquen que les entitats veïnals renunciïn a 'sortir als carrers', segons va manifestar Julio Molina, president de las Federació d’Associacions de veïns de Badalona.

 

Els participants a la roda de premsa van deixar clar el seu malestar davant del tracte discriminatori que la Generalitat estaria fent entre l’eix del Llobregat, que rep importants inversions, especialment per la línia 9 del metro, i la riba del Besòs, on hi ha 19 dels 25 barris més pobres de Catalunya, segons va indicar Pepe Sanchez, president de la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs. Tomàs Fernández, president de FAV de Santa Coloma va manifestar que les associacions de veïns pensen fer del tema de l’ampliació de la línia 1 'un tema de ciutat, comarca i de país'.

 

Finalment, Jordi Giró, president de la confederació catalana d’associacions de veïns, va emmarcar la seva intervenció en la defensa de la mobilitat metropolitana, que s’aconseguirà a partir del foment del transport públic. Per tant, 'tirar enrere els compromisos és inacceptable', va dir, 'perquè és inacceptable perquè perjudica el transport públic, cosa que la ciutadania no ho entendrà, ja que només afavoreix l’ús del vehicle privat'. Giró va interpel·lar directament al president de la Generalitat que s’hauria compromès amb les associacions de veïns a complir amb la projectada ampliació del metro en una reunió del febrer passat.

 


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet