ESPORTS


El club SASBA posa llum al fons marí de Badalona


L’any vinent la Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona SASBA farà 50 anys.


membres-del-club-subaquatic-badaloni-durant-una-activitat-del-centre-foto-sasba
 Membres del club subaqüatic Badaloní durant una activitat del centre foto SASBA


Pablo Díaz-Flores - 23/09/22         

twitter share   facebook share

La Societat d’Activitats Subaquàtiques de Badalona és un club pioner de la pràctica del submarinisme a l’Estat Espanyol. Va començar fa 50 anys com un grup d’amics aficionats a la pesca submarina i s’ha convertit en un espai de trobada, de formació i de difusió del fons marí badaloní.

L’entitat ha organitzat exposicions de fotografies en diferents llocs de la ciutat, com al centre comercial Màgic o a l’entrada de l’edifici del Viver. També han dut a terme activitats divulgatives a les escoles. Han participat en la Festa del Mar, la Festa de l’Esport o la Festa Pirata, a batejos adaptats, al foment del busseig, i també en actes reivindicatius com per exemple les activitats que es van fer contra l’enderrocament del Pont del Petroli.

I és que la seva seu privilegiada, a peu de mar, al carrer Eduard Maristany 69, facilita l’activitat. A això s’hi suma a un bon ambient entre els seus prop de 90 membres, cosa que fa que, segons ens explica la seva presidenta la Júlia Atienza, el club tingui una bona vida social, plena d’activitats amb formació, xerrades i cursos des de la iniciació al busseig fins a cursos d’instructor.

L’activitat més coneguda és l’Open Nocturn de Fotografia submarina SASBA Ciutat de Badalona que enguany ha fet 20 anys. Es tracta d’una cita ineludible per a tots els amants d’aquest esport.

A més, el club SASBA està molt sensibilitzat amb el manteniment i conservació del fons marí badaloní, que pateix com tothom els episodis de contaminació quan hi ha pluges, per la qual cosa ha participat en diferents ocasions en neteges del litoral.

I mentre el club prepara la festa del seu 50è aniversari, manté molt vigent el seu compromís amb el mar, les persones i la ciutat.

Si esteu interessats podeu seguir l’activitat a través de la web www.sasbabadalona.com, xarxes socials i també entre els mesos de març a octubre, els dimarts i dijous a partir de les 19 h i fins a les 21 h. I, al novembre, els dijous en el mateix horari, a la seu social.


ACTUALITAT

01/10/22

un-moment-de-la-conferencia-a-la-sala-d-actes-del-museu-de-badalona-foto-e-folch

Ca l’Andal una masia que resisteix el pas del temps

Un estudi mostra la singularitat de l’històric edifici de Badalona, tot i que alerta del perill per a la casa que representa el forat de la teulada.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/09/22

taula-de-la-xerrada-d-anticapitalistes-bcn-nord-foto-tomeu-ferrer

Denuncien que privatitzar les pensions fa que els jubilats xilens cobrin de retir només el 24% del que rebien treballant

Un acte d’Anticapitalistes Badalona afirma que després de 41 anys de la privatització a Xile moltes persones amb més de 80 anys continuïn treballant per evitar la misèria
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/09/22

foto-de-l-acte-de-presentacio-de-comunalitat-bdn-sud-foto-arxiu

El projecte Comunalitat BDN.Sud destina 350.000 euros a escolarització, habitatge i a la recuperació econòmica després de la Covid-19.

Els fons els aporta el Departament de Treball i la nova entitat la formen associacions cíviques, cooperatives, fundacions i l’Ajuntament de Badalona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/09/22

concentracio-d-activistes-contra-operacions-especulatives-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

El ple de Badalona aprova el projecte del PDU de les Tres Xemeneies que implica la construcció de 1.844 pisos

La decisió es pren amb els vots favorables de PSC, ERC, Junts i el PP: el vot contrari de Guanyem i l’abstenció d’En Comú Podem
Llegir l'article complet