ACTUALITAT


S’aprova per unanimitat el pla que evitarà obrir sales de bingo i joc a prop de centres de salut, entitats socials, educatives i biblioteques


La normativa s’ha fet gràcies a la pressió veïnal del barri de Llefià que es va revoltar contra una iniciativa empresarial impulsada durant el mandat de Xavier Garcia Albiol


protesta-de-veins-de-llefia-davant-del-local-on-es-volia-crear-el-bingo-al-barri-foto-arxiu
 Protesta de veïns de Llefià davant del local on es volia crear el bingo al barri foto: arxiu


Redacció - 26/10/22         

twitter share   facebook share

Badalona ja té aprovada la normativa que regula els jocs d’atzar a la ciutat. Ho va fer el ple municipal el 25 d’octubre passat. La regulació inclou el control de distàncies a les quals es podran situar bingos i cases d’apostes. Això fa impossible situar els establiments esmentats a distàncies inferiors a 650 metres dels centres educatius i de 450 metres de biblioteques, instal·lacions esportives, centres d’atenció primària, hospital, establiments de salut mental, centres de salut mental, centres d’atenció a persones amb ludopatia i altres addiccions, d’ubicació de bingos i cases d’apostes, establiments de serveis socials, oficines d’atur, centres del Servei d'Ocupació...

 

Efectivament, el ple municipal va aprovar el pla, promogut a partir del moviment d’oposició a la creació d’un bingo al barri de Llefià. La normativa no serà definitiva fins que la Generalitat hi doni el vistiplau.

 

El moviment veïnal, que va crear l’espai d’Internet stopcasesdapostes.llefia.org ha emès un comunicat en el qual feliciten 'la determinació de la mobilització de les veïnes i veïns, tots els grups polítics de la ciutat, tant del govern com de l’oposició, que han donat suport a la reivindicació de la plataforma i van entendre la necessitat d’habilitar moratòria per a congelar l’establiment de noves cases d’apostes i bingos a la ciutat'.

 

Fonts del moviment que va dur la lluita per aturar el bingo segueix reclamant que 'davant la xacra de les cases d’apostes que provoquen inseguretat, ludopatia i empobriment als nostres barris, juntament amb la normativa que reguli la ubicació d’aquests establiments, són necessaris equipaments culturals, socials i esportius dignes, per a facilitar la socialització i el lleure sa del veïnatge, dels nens i nenes, dels joves i de la gent gran de la ciutat de Badalona'.

 

No obstant això, les entitats i activistes que han dut la lluita contra l'obertura en una zona amb una problemàtica d’atur molt important, han valorat positivament que, a la fi, la nova regulació hagi estat votada per unanimitat de tots els grups polítics amb presència al ple municipal.

 

Victòria veïnal

 

La lluita contra l’obertura d’un bingo a Llefià es va dur a terme de manera exemplar per les organitzacions veïnals i socials del barri. Durant tot el procés l’ajuntament que presidia Xavier Garcia Albiol, del PP, va tenir una posició favorable a autoritzar l’empresa que volia obrir el bingo i va afirmar més d’un cop que la responsabilitat de l’autorització no era de l’Ajuntament sinó de la Generalitat i que davant d’això des de Badalona no es podia evitar l’obertura, cosa que s’ha demostrat que no era certa.

 

 


ACTUALITAT

02/05/24

imatge-de-les-instal-lacions-de-can-bofi-vell

Entitats de la Taula sense llar de Badalona mostren la seva preocupació pels efectes socials del tancament de Can Bofí Vell.

Associacions de llarga trajectòria com la Fundació legat Roca i Pi, Càritas Barcelona, Fundació Acollida i Esperança, Fundació Mambré i Sant Joan de Déu de Serveis Socials es mobilitzen per evitar la clausura del servei d’acollida, imprescindible en una gran ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

01/05/24

capcalera-de-la-manifestacio-amb-la-pancarta-unitaria-foto-tomeu-ferrer

Diverses organitzacions i celebren pels carrers de Badalona la manifestació per un ‘Primer de maig combatiu’

Gairebé una vintena d’organitzacions surten al carrer per reclamar els drets de la classe treballadora i de diverses lluites cíviques i populars a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

01/05/24

image1

El Primer de maig explicat als adolescents

Cada primer de maig milers, milions de persones arreu del món, es concentren i es manifesten en defensa dels drets dels treballadors. Què fa que aquestes persones en lloc d’aprofitar el dia festiu per al seu lleure vagin a carrers i places, despleguin pancartes i banderes i tossudament mostrin a tothom les seves conviccions?
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/04/24

un-moment-de-l-acte-d-homenatge-a-manel-broch-foto-pablo-diaz-flores

Manel Broch nomenat soci d’honor del Centre Excursionista de Badalona

En la sala d’actes de l'entitat, plena de companys i amics, es va nomenar soci d’honor el mestre muntanyenc i aventurer Manel Broch.
Llegir l'article complet