CONVIURE-MEDI AMBIENT


La FAVB crida a ocupar el camí de Can Mas reivindicant l’ús públic de les vies a les àrees naturals


Les organitzacions veïnals escara esperen la resolució oficial al contenció que la propietat de la via rural va interposar contra l’administració


cami-de-can-mas-a-badalona
 Cami de Can Mas a Badalona


Redacció - 26/03/23         

twitter share   facebook share

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) convoca pel diumenge, 26 de març, una ocupació popular dels camins públics periurbans, especialment del de Can Mas, una via pública que està immersa en un contenciós administratiu interposat per la propietat privada que no està conforme amb l’ús públic d’aquesta via.

 

L’activitat reivindicativa de la FAVB s’emmarca en la celebració del dia de les vies pecuàries i els camins públics, que han convocat a escala estatal diverses organitzacions veïnals i cíviques.

 

Durant la pandèmia (cap a la fi de 2020) es va tancar l’accés públic al camí de Can Mas per part de la propietat privada. Com a resposta les organitzacions veïnals van iniciar accions. Concretament, ho van fer associacions del Districte 3 de Badalona i la FAVB. La pressió social va fer possible que el ple municipal exigís la reobertura del camí a la propietat de la finca i el retorn de la seva utilitat pública a la ciutadania.

Avui en dia encara no s’ha comunicat a les entitats que van interposar l’acció legal, la sentència que ha d’emetre el jutjat contenció corresponent, que ha de dilucidar respecte a la denúncia presentada per la propietat contra l’administració. Fonts de la FAVB consideren que hi ha moltes possibilitats que la resolució sigui favorable a l’ús públic del camí.

 

Per aquest motiu, des de Badalona s’emmarca l’ocupació lúdica i reivindicativa del camí en disputa en una actuació global en el mateix sentit de les entitats veïnals. En aquest sentit, la FAVB considera una necessitat imperiosa elaborar un catàleg de camins que evitin que es repeteixi una situació com la patida amb el camí de Can Mas.

 


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet