CAMPANYA ELECTORAL


Badalona En Comú Podem, l’aposta decidida per continuar en el govern local


La força política progressista manté la seva oferta permanent per sumar-se al nou executiu de Badalona obviant les discrepàncies al revés del que fa Podemos al govern espanyol


candidates-i-candidats-d-en-comu-podem-badalona-foto-bdnencomupodem
 Candidates i candidats d'En Comú Podem Badalona foto @BdnEnComuPodem


Tomeu Ferrer - 18/05/23         

twitter share   facebook share

En Comú Podem és la suma o la síntesi de dues tradicions polítiques: la que representa Iniciativa per Catalunya, filla directa del PSUC i de Podem, nascuda a l’escalf del 15 M.

 

A Badalona En Comú Podem té una activitat marcada per la seva presència continuada en governs alternatius al Partit Popular. Així, va prendre part en l’executiu liderat per Guanyem, amb l’alcaldessa Dolors Sabater i, al mateix temps ho va fer en un govern de Badalona, liderat pel membre del PSC, Àlex Pastor. Un govern nascut d’una moció de censura contra Sabater, en el govern de la qual participaven també els Comuns. Finalment, es van afegir al front comú alternatiu a Albiol. Govern creat amb la condició prèvia de no deixar participar Guanyem. No són teories, és la pràctica.

 

En el govern de Guijarro, En Comú Podem ha jugat un paper institucional. Amb dues conselleries. Una ha estat la d’ensenyament i també d’aspectes vinculats amb el feminisme. I la segona l’àrea de medi ambient.

 

Amb les notícies a la mà es pot afirmar que molts dels conflictes al sector educatiu local, responsabilitat d’En Comú Podem, s’han mantingut durant els últims anys. La matriculació a la pública, l’escàndol dels barracots de l’escola Badalona Port, o els problemes per tenir un centre nou de la Ventós Mir, són problemes pendents que de moment no tenen solució final i, el que és pitjor molts ciutadans de Badalona consideren que tampoc la tindrà en el futur.

 

De l’àrea de medi ambient hi ha pendent que l’ajuntament faci una investigació seriosa davant les queixes veïnals al barri del Remei. Unes actuacions que estan suportades per un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) i que ha estat poc atès des de la regidoria corresponent, en una mostra de la distància que hi ha entre el dit i el fet quan entre una cosa i l’altra hi ha la moqueta oficial.

 

Si els comuns de Badalona han tingut discrepàncies dins del govern Guijarro, han quedat en l’àmbit privat. Ho afirmava la candidata Aïda Llauradó en el debat de l’ACN: 'hi ha hagut discrepàncies, però s’ha demostrat que es pot seguir sumant per un govern progressista'. Una cosa molt diferent del que veiem que passa en el govern d’Espanya on els seus socis, Unidas Podemos, esmena la plana al PSOE quan li sembla oportú.

 

I sobre el desgavell de l’administració local, Llauradó fa una altra definició críptica quan atribueix la paràlisi administrativa a 'manca de prioritat política'.

 

Les enquestes, si és que ens les creiem, parlen d’una certa repetició en el suport popular a En Comú Podem. I, vist el que ha passat, si hi ha una oportunitat els comuns optaran a ocupar seients en un futur govern sense Albiol.

 


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet