CAMPANYA ELECTORAL


Les declaracions de Torrents, líder de Junts: una equivocació esmenada o estratègia per atraure els focus?


El líder juntaire ha lliurat dues batalles alhora quan ha ocupat les primeres planes durant unes hores insinuant que ‘potser’ donaria suport a Albiol abans de a ERC


david-torrents-presentant-la-campanya-de-junts-foto-juntsxbadalona
 David Torrents presentant la campanya de Junts foto: JuntsxBadalona


Tomeu Ferrer - 18/05/23         

twitter share   facebook share

David Torrents és el candidat de Junts per Badalona, la marca local de Junts per Catalunya. Abans que electe havia estat mosso d’esquadra en l’àrea d’informació. El partit polític hereu de Convergència tenia dimecres, 17 de maig, el seu acte centra a la plaça de la Plana, amb la Laura Borràs com a estrella convidada.

 

Unes hores abans d’aquest acte públic, a Televisió de Badalona, Torrents responia a una pregunta del presentador afirmant que potser s’estimaria més que Albiol fos alcalde a donar els vots de Junts a ERC si aquest partit encapçala el bloc de forces polítiques alternatiu al candidat del PP.

 

L’enrenou de les declaracions de Torrents va ser gran. Els mitjans de comunicació que juguen a la immediatesa van fer titulars cridaners i, especialment ERC va provar de sucar pa amb les contradiccions del regidor juntaire. Poc després Torrents tornava a fer-se present a les xarxes matisant les primeres declaracions i afirmant que sempre ha estat frontalment contrari a Albiol i el que significa a Badalona i, al mateix temps, indicant en referència a ERC, que si Junts és decisiva per nomenar alcalde a la ciutat, no donaria de franc el seu suport.

 

Habilitat reconeguda

 

Torrents és molt hàbil en la seva relació amb els mitjans de comunicació. Ell mateix improvisa més d’un cop declaracions a partir del seu videotelèfon, cosa que li dona una forta presència a les xarxes socials amb incidència a Badalona.

 

La primera reacció de molts mitjans, que no coneixen la realitat de Badalona, va ser considerar que Torrent i Junts estava fent una picada d’ull a Albiol i canviant-se de trinxera. Però, en opinió de qui signa aquesta informació, estava jugant una altra partida.

 

Torrent és l’únic regidor de Junts a Badalona. L’últim any i mig ha protagonitzat un activisme intens en la seva àrea de protecció social a les persones. Ha actuat intentant aturar o minimitzar els efectes dels desnonaments o incrementar, sense gran èxit, la dotació de treballadores i treballadors de serveis socials. També en l’àrea de comerç ha tirat endavant la campanya de suport al comerç local aconseguint que, contra tot pronòstic, els botiguers cobrin la seva part dels bons gairebé immediatament perquè en l’operació ha involucrat, en la gestió administrativa, a la Diputació de Barcelona.

 

Aparentment, a Torrent se li escalfa la boca en algunes ocasions. Així, ha estat el membre de l’equip de govern liderat per Guijarro qui amb menys dissimul ha criticat ERC i el seu líder, Àlex Montornès. Tot plegat fa pensar que, justificades o no les crítiques, el que es jugava, per sota de la taula és l’hegemonia política en els graners clàssics del vot catalanista de Badalona. En els moments de màxima esplendor Convergència havia aconseguit quatre regidors en els barris centrals de la ciutat. Després les coses han canviat. En les últimes municipals l’aliança Guanyem i ERC va resultar majoritària a tots els barris del centre badaloní. Aquests vots serien l’objecte de la disputa encetada en les declaracions a BTV.

 

Si Junts dobla resultats ho podrà reivindicar com un gran èxit, després de quedar gairebé fora del ple municipal en les últimes eleccions locals. Per això el partit i Torrent juguen a dues lligues. Manté la crítica frontal a Albiol, especialment criticant les posicions espanyolistes i antiindependentistes de l’edil del PP i, al mateix temps, critica ja sense amagar-se'n a ERC, també pel que considera renúncies dels republicans a l’agenda independentista. I avisa que, si dels hereus de CDC depèn un nou govern a Badalona, el preu serà més car que en la formació de l’executiu de Guijarro.

 

Per tot plegat sembla que l’equivocació en respondre a BTV no era tal i que tot plegat formava part d’una estratègia per situar-se davant dels focus ampliant, de passada el seu paper en un joc on sembla que totes les cartes s’han repartit.

 

Fent bones les paraules de Dalí, Torrent hauria pensat: 'que parlin de mi, encara que sigui bé'.


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet