CONVIURE-EDUCACIó


@Senseplacesbdn assegura que almenys 60 famílies de Badalona no tenen adjudicada plaça pública d’I3 en primera opció


El col·lectiu de mares i pares d’alumnes recorda, en plena campanya electoral, que la construcció de noves escoles planificada des de fa anys com les Ventós i Mir i Badalona Port continua sense executar-se


l-any-passat-sense-places-bdn-fa-posar-dempeus-una-campanya-amb-gran-impacte-publicitari
 L'any passat Sense places bdn fa posar dempeus una campanya amb gran impacte publicitari


Redacció - 23/05/23         

twitter share   facebook share

Almenys 60 famílies de Badalona han quedat sense plaça al cicle infantil, afectades pel fet que en la inscripció corresponent al curs 2023-2024 han quedat sense plaça en la primera opció, especialment a les zones, 1 (33 famílies), 4 (18 famílies), i 6 (6 famílies), segons informa la plataforma Sense Places BDN.

 

Això passa mentre L’escola Badalona Port està en barracons des de fa anys i l’escola Ventós Mir té l’etapa d’Infantil en barracons i està pendent de la construcció d’un nou edifici que cobreixi totes

les necessitats d’espai i instal·lacions que l’actual no té. Les obres d’aquestes escoles, ara com ara, continuen sense executar-se després d’anys de promeses i endarreriments de totes les administracions.

 

Les escoles reclamen a més, des de fa molts anys, la construcció de nous centres escolars a les zones 6 (corresponent als barris de Casagemes i Canyadó), 4 (que afecta Progrés i Centre), i zona 2 (Gorg), així com la creació de bell nou d’escoles bressol públiques a les zones escolars on encara no n'hi ha cap (les zones 4 i 6).

 

Les famílies que s’han posat en contacte amb: Sense places BDN, compten amb el suport de les FAMPAS de Badalona i de les persones que van liderar la mateixa lluita per obtenir plaça pública els cursos de 2018 i 2022.

 

Cal dir que aquests últims dies les famílies perjudicades s’han reunit amb la majoria dels grups polítics que conformen l’Ajuntament de Badalona i esperen, així, obtenir el seu suport, ja que aquesta qüestió del dèficit de places a l’escola pública és un problema estructural de ciutat.

 

A més, les famílies que reclamen plaça a l’escola pública també contactaran amb el Departament d'Educació per exigir solucions. En el mateix sentit, estan planificant diverses accions per donar a conèixer la problemàtica i sumar suports.

 

L’objectiu de les famílies mobilitzades no es limita a solucionar la situació d’enguany, si no que  pretén accelerar la construcció de les noves escoles ja previstes, aconseguir que es planifiqui l’obertura de més centres públics pròxims i segons la demanda i augmentar el nombre de places públiques de forma global per tal que les famílies que les segueixin no es trobin amb el mateix problema en

el futur. Tot plegat per defensar una escola pública, de proximitat i de qualitat.

 

El col·lectiu Sense Places a Badalona ha fet públics telèfons de contacte per a les famílies que tinguin el mateix problema i necessitin assessorament i suport. 681638310 o 647520814, preferiblement a partir de les 15 h. També al correu electrònic senseplacesbdn@gmail.com

a Twitter @senseplacesbdn.


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent

Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.

L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.
Llegir l'article complet