CONVIURE-EDUCACIó


Sense places Badalona convoca concentració a les 17 hores a plaça de la Vila reclamant places a educació pública mantenint ràtios.


L’entitat reclama solucions estructurals com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.


foto-d-una-concentracio-de-sense-places-badalona-del-curs-passat-reclamant-ensenyament-public-per-a-tothom-imatge-l-independent
 


Redacció - 26/05/23         

twitter share   facebook share

Per moltes simulacions de projectes i promeses llampants, els problemes de base a Badalona es mantenen. Per això, potser, Sense places Bdn convoca divendres a les 17 hores les famílies afectades per la manca de places triades en primera opció a l’ensenyament primari a la ciutat.

 

En un comunicat, el col·lectiu de mares i pares d’alumnes que reclamen per als seus fills plaça a l’educació pública convoquen la ciutadania davant la plaça de la vila 'per explicar el seu problema i pressionar a partits i institucions per trobar una solució en la pròxima reunió que s’ha de mantenir amb Educació (Serveis Territorials)'.

 

En la nota pública, Sense places Badalona, que s’ha constituït com a col·lectiu estable denuncia el problema estructural que afecta molts barris de Badalona. En aquest sentit, ratifiquen el seu compromís per aconseguir que totes les famílies que ho hagin sol·licitat tinguin una plaça d’educació pública de proximitat i de qualitat. Per garantir aquesta condició s’ha d’evitar la sobre ràtio que comprometi la qualitat en l’educació. Concretament, esmenten l’exigència que es comprometi la ràtio de 20 alumnes per aula, igual com passa a la resta de Catalunya.

 

Com va passar l’any passat, ja que el problema és el mateix, es demanen solucions estructurals com ampliar línies o la planificació de noves escoles a les zones que més ho necessiten, així com la construcció immediata de les escoles i instituts pendents de la ciutat, Badalona Port, Ventós i Mir, Montigalà i la Riera.

 

Des del dia 9 de maig passat les noves famílies incorporades a Sense places Badalona s’han reunit amb representants de partits de la ciutat, l’oficina Municipal d’Escolarització (OME), la regidora d’educació i l’alcalde per transmetre aquest missatge i intentar solucionar el problema existent. De la mateixa manera, la plataforma lluita per evitar que el mateix problema es torni a repetir els anys vinents.

 

Dimarts 30 de maig tindrà lloc la reunió amb Serveis Territorials de la Conselleria d'Educació, la reunió més determinant de totes les realitzades fins ara. Des de la plataforma s’espera poder sortir d’aquesta reunió amb una solució de cara al curs vinent i amb les solucions estructurals encaminades.


ACTUALITAT

29/05/23

xavier-garcia-albiol-regidor-del-pp-a-badalona-foto-pp

Albiol aconsegueix la majoria absoluta a Badalona en obtenir 18 dels 27 seients del ple

La victòria del líder conservador implica una forta clatellada per als partits que van formar el govern sortint i també per l’oposició d’esquerres.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/05/23

marius-diaz-davant-l-edifici-del-viver-foto-revista-treball

Mor als 89 anys Màrius Díaz primer alcalde democràtic de Badalona després del franquisme

Durant el seu mandat va impulsar la transformació urbanística i cultural de la ciutat, la creació de 25 centres escolars públics i de la ràdio i la televisió locals.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/05/23

imatge-extreta-del-video-de-guanyem

Guanyem fa un vídeo versionant una cançó de Rosalia adaptant el contingut a Badalona

En la peça es parla d’aspectes populars de la ciutat, es presenten els candidats i les propostes electorals de la força municipalista.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/05/23

l-any-passat-sense-places-bdn-fa-posar-dempeus-una-campanya-amb-gran-impacte-publicitari

@Senseplacesbdn assegura que almenys 60 famílies de Badalona no tenen adjudicada plaça pública d’I3 en primera opció

El col·lectiu de mares i pares d’alumnes recorda, en plena campanya electoral, que la construcció de noves escoles planificada des de fa anys com les Ventós i Mir i Badalona Port continua sense executar-se
Llegir l'article complet