CULTURES


Una passejada amarada d’imatge i poesia al parc de Ca L’Arnús


Un acte multidisciplinari on va pesar molt el vessant emocional va servir per mostrar la importància de la instal·lació en una Badalona assetjada per la tensió i la contaminació


moment-en-que-es-produi-l-actuacio-del-ballet-de-silvia-pallisera-foto-elisenda-folc
 Moment en què es produí l'actuació del ballet de Silvia Pallisera foto: Elisenda Folc


Elisenda Folc - 21/06/23         

twitter share   facebook share

Ja eren les onze del matí del diumenge passat, i a l’entrada del Parc de Ca l’Arnús s’havien congregat més de 150 persones expectants i il·lusionades per fer una passejada poètica i romàntica pels indrets més significatius i representatius com la gruta del passeig dels plàtans, les escales de la torre, la Glorieta de l’esplanada principal, el gran Eucaliptus al peu de l’estany, el racó romàntic del Castellet i el Pont de ferro forjat damunt del llac.

 

I ningú va quedar decebut. El grup “Imatge i poesia a Ca l’Arnús”, format en un inici amb tretze persones entusiastes, provinents de diversos barris de Badalona, va ser capaç de convertir els racons en els millors escenaris, els arbres i les pedres en sales de platea, els ocells, els peixos i les tortugues en il·lustres convidats, fins i tot els núvols van servir d'immillorables decorats per gaudir de les llums i les ombres de l’enigmàtic i captivador Parc.

 

El fil conductor va ser el llibre de Francesc Cabiró Gómez “Arnús-Solei, o els capricis de la llum”, 24 poemes que combinen les impressions i els sentiments del visitant en espais concrets al llarg de les estacions de l’any. El llibre inspirat en fotografies del Parc, que estaven exposades al final del recorregut, ens trasllada, com si fos una brisa, del món exterior fins al nostre interior i ens frega i ens remou. Fa que ens fixem en el petits detalls o que ens embarquem i apareixem en un oasi com mai havíem vist.

 

L’acte es va convertir en una magnífica performance a l’entrada del recinte, que simulava un combat entre pisos i natura, arrodonida amb una actuació magistral de ballet que donava l’entrada als diferents punts on esperaven rapsodes, significatius i representatius de la ciutat, acompanyats o de la música, d’un violí, un acordió o una guitarra.

 

Fotografia, dansa, poesia, teatre, música i paraula, en definitiva art, ART amb majúscules.

Gràcies a les entitats com Salvem Ca l’Arnús, a les diferents Associacions dels Veïns, a Badalona Escriu, als rapsodes, el grup de ballet Sílvia Pallisera, grup de teatre “Art en Acció”, a l’equip de so i a l’equip fotogràfic i als músics que ens van regalar dues sorpreses al final, la interpretació de la cançó 'No volem pisos a Ca l’Arnús' i “l’Estaca”.


PATRIMONI I HISTÒRIA

13/05/24

demostracio-legionaria-a-la-celebratio-de-badalona-foto-museu-de-badalona

Badalona i el món romà: entre el foc i el fang!

La Magna Celebratio es consolida com a referent dels festivals romans d’arreu de l’imperi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/05/24

eleccions-autonomiques-a-badalona-foto-independent-de-badalona

El PSC guanya les autonòmiques a Badalona amb un 35% seguit del PP amb un 15,85% del suport

L’Índex de participació en els comicis s’ha situat en gairebé el 54% de tots els que tenien dret al vot a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

10/05/24

la-delegacio-d-els-verds-va-lliurar-les-al-legacions-a-l-ajuntament-foto-tomeu-ferrer

Els Verds de Badalona denuncien com ‘absolutament insuficient’ l’inventari de camins aprovat inicialment per l’ajuntament

Manifesten que només inclou dotze camins d’un total de vint-i-vuit que l’entitat té detectats en el terme municipal de la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

09/05/24

camins-rurals-existents-al-terme-municipal-de-badalona-foto-els-verds

Guanyem Badalona i Els Verds presenten al·legacions al catàleg municipal de camins de Badalona que només en reconeix dotze a tot el terme.

La norma, d’aprovar-se definitivament, desprotegiria bona part de les vies i camins realment existents. Només l’àrea local de Medi Ambient reconeix uns quaranta camins.
Llegir l'article complet