PATRIMONI I HISTÒRIA


Sant Jordi s’avança a Ca l’Andal.


Els defensors de la històrica masia de Badalona, tossudament alçats


concentracio-dels-defensors-de-la-masia-de-ca-l-andal-a-badalona-foto-pablo-diaz-flores
 Concentració dels defensors de la masia de Ca l'Andal a Badalona. Foto: Pablo Díaz-Flores


Pablo Díaz_Flores - 22/04/24         

twitter share   facebook share

Les figueres i els horts de la Masia de Ca l’Andal llueixen amb l’arribada de la primavera esperant que l’administració es desperti i comenci a posar els mitjans per reparar la teulada, adequar les sales i donar-li un ús social i públic.

 

Una masia del segle XV seria un tresor en qualsevol altra població del nostre voltant, hi ha molts exemples a Santa Coloma o també al Masnou de com cuiden el seu patrimoni i li donen ús, però a Badalona estem acostumats a veure edificacions en desús, que es deterioren fins a quedar en ruïnes. Només cal passejar pels voltants del Mercat Maignon, Torre Codina , l’escola Lola Anglada o l’antiga escola Els Pins.

 

I és que sembla fet a mida perquè inversors privats puguin fer negoci amb els béns públics i amb la seva rehabilitació o requalificació.

 

Entre roses i llibres la plataforma Salvem Ca l’Andal, s'ha alçat tossudament per reivindicar, com fa anys que ho fa, la masia, el seu entorn i la millora de la qualitat de vida de les persones del barri i de tot Badalona. Els ha acompanyat el recital de poesia del club de lluita emocional, que enmig de contacontes, tallers infantils, punts de llibre i imants han posat color, vida i il·lusió a una masia que encara està dempeus.

 

 


ACTUALITAT

01/10/24

un-moment-de-la-roda-de-premsa-celebrada-al-col-legi-de-periodistes-foto-favb

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs denuncia que durant dos anys no ha pogut ni reunir-se amb els ajuntaments de la zona per pactar millores.

Afirmen que les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han ignorat totes les convocatòries.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/09/24

imatge-del-mercat-torner-de-badalona-foto-arxiu

Les obres a l’estructura del Mercat Torner de Badalona posen en perill la instal·lació i enfronten els paradistes amb el PP.

L’oposició recorda que en l’anterior mandat es va fer un pla de remodelació que estava dotat 800.000 euros amb aportacions de l’AMB, que va ser aturat pel govern d’Albiol.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/09/24

cartell-de-la-convocatoria

Què passa a Amèrica Llatina? Jornada de reflexió i solidaritat organitzada pels centres cívics del Che Gevara i Salvador Allende a Badalona

L’acte es farà dissabte, 28 de setembre, al badiu de l’associació de veïns del centre de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/24

les-plaques-solars-se-situarien-en-la-superficie-del-teulat-de-l-esglesia-de-badalona

El bisbat rebutja el projecte de la cooperativa Som Comunitat Energètica Local per produir electricitat a la teulada del temple de Santa Maria de Badalona-

El projecte, liderat per CEL, que compta amb el suport del grup local de Som Energia Badalona, tenia el consentiment inicial de la parròquia i dels veïns de la zona.
Llegir l'article complet