CONVIURE-EDUCACIó


L’Ajuntament de Badalona deixarà al carrer 600 alumnes de la Universitat de l’Experiència que feien classe al Carme.


El consistori i la UB no han renovat l’acord que tenien i l’edifici singular es destinarà a ubicar oficines municipals que ara estan en locals de lloguer.


el-carme-deixara-d-ubicar-serveis-educatius-i-en-el-seu-lloc-hi-haura-oficines-municipals-foto-arxiu
 El Carme deixarà d'ubicar serveis educatius i en el seu lloc hi haurà oficines municipals foto: Arxiu


Redacció - 23/05/24         

twitter share   facebook share

L’Ajuntament de Badalona deixarà al carrer 600 alumnes de la Universitat de l’Experiència, vinculada amb la Universitat de Barcelona (UB), perquè destinarà l’edifici del Carme a oficines administratives, segons explica ElPuntAvui i ha pogut constatar l’Independent.

 

 

La Universitat de l'Experiència ha estat oferint els seus serveis al centre cultural del Carme durant una dècada, però aquest serà l'últim curs. L'Ajuntament de Badalona i la Universitat de Barcelona, responsables del projecte, no han renovat el conveni que tenien. Els cursos de la Universitat de l’Experiència, dirigits a persones majors de cinquanta-cinc anys, abastaven diverses branques del saber i comptaven amb una mitjana de més de 600 alumnes anuals. Fins a inicis d’aquesta setmana els alumnes no tenien cap informació fidedigna sobre la renovació de l'acord, ni per part de l'ajuntament ni de la UB. Així i tot, la UB ha afirmat al PuntAvui que convocarà els alumnes a una reunió informativa.

 

Segons fonts dels alumnes, “Des de l'ajuntament ens deien que la voluntat era que el projecte continués, però era mentida! Aquest curs ja van eliminar les classes d'idiomes de l'Escola Oficial d'Idiomes, i ara nosaltres”. Per la seva banda, l'ajuntament ha justificat la decisió com una qüestió de logística. El consistori ha explicat que el 2013 es va signar un conveni amb la UB per utilitzar l'edifici del Carme per a estudis superiors, que ja no hi són. No obstant això, fins divendres passat les classes es desenvolupaven amb normalitat i hi havia personal administratiu atenent els alumnes.

 

Coses estranyes

 

Al seu torn, els alumnes afirmen: “Aquest curs van començar a passar coses estranyes. Tot funcionava bé, però de cop fallava el projector o hi havia problemes informàtics. Al primer trimestre ens van treure l'administratiu de la UB que s'encarregava que tot anés bé, afirmen” Després de parlar amb l'Ajuntament de Badalona, es va aconseguir un nou administratiu. A més de preocupats, els alumnes se senten mal informats.

 

El conveni amb la UB va finalitzar el 2023 i ara s'hauria de renovar, però l'ajuntament afirma que precisa l'edifici per retallar els costos en lloguers d’altres dependències que té al carrer Francesc Layret. A més, hi ha problemes amb la permanència d'oficines municipals en un edifici llogat que la propietat vol vendre. El consistori afirma que paga 250.000 euros anuals en lloguers al carrer on hi ha el centre, un dels principals eixos comercials de la ciutat. “Al Carme hi aniran oficines municipals, però encara no està definit de quins departaments.” A l'estiu, a finals d'agost, en una entrevista a un mitjà municipal, fonts de l'ajuntament ja van insinuar la possibilitat de destinar el Carme a altres usos. El 2013, el PP amb Xavier Garcia Albiol va inaugurar solemnement el nou espai universitari, i ara, amb un govern novament d'Albiol, s'ha liquidat.

 

Els cursos, cap a Barcelona

 

Els cursos que s’imparteixen a Badalona es traslladaran al centre de Barcelona a partir de la tardor, segons la UB. El nou lloc estarà en una zona ben connectada amb transport públic. La universitat lamenta el canvi i afirma que es fa per motius aliens a la seva voluntat. En aquest sentit, els pròxims dies hi pot haver una sessió informativa amb els estudiats.

 

La iniciativa de construir un centre cultural on hi havia l’antiga clínica del Carme la va tenir l’alcalde socialista, Jordi Serra. Segons les informacions que es van fer públiques llavors el cost de l’enderrocament de l’hospital i la construcció de l’edifici singular va ser d’uns sis milions d’euros, que va pagar l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

 

L’objectiu: atraure la universitat a Badalona

 

El Centre Cultural el Carme es va inaugurar el 4 de setembre de 2013. En l’acte l'alcalde de Badalona va destacar que amb l’acord l'ajuntament aconseguia superar l'assignatura pendent d’atreure la universitat fins al cor de Badalona. A més, va remarcar que l'acord entre la UB i l'ajuntament 'ha permès complir amb la voluntat de la Universitat d'estar present a Badalona i, alhora, amb la voluntat de l'Ajuntament de donar una utilitat qualitativament important a l'edifici del Carme'.

 

El centre, situat al carrer Francesc Layret, és un equipament emblemàtic tant per la seva singularitat arquitectònica com per la seva funció educativa i cultural. L'edifici compta amb 3.500 metres quadrats repartits en diverses plantes, incloent-hi una sala d'exposicions subterrània que és gestionada de manera compartida per l'Ajuntament i la UB. Inicialment, l'oferta educativa incloïa cursos d'idiomes i diverses formacions temàtiques i professionals.


ACTUALITAT

01/10/24

un-moment-de-la-roda-de-premsa-celebrada-al-col-legi-de-periodistes-foto-favb

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs denuncia que durant dos anys no ha pogut ni reunir-se amb els ajuntaments de la zona per pactar millores.

Afirmen que les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han ignorat totes les convocatòries.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/09/24

imatge-del-mercat-torner-de-badalona-foto-arxiu

Les obres a l’estructura del Mercat Torner de Badalona posen en perill la instal·lació i enfronten els paradistes amb el PP.

L’oposició recorda que en l’anterior mandat es va fer un pla de remodelació que estava dotat 800.000 euros amb aportacions de l’AMB, que va ser aturat pel govern d’Albiol.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/09/24

cartell-de-la-convocatoria

Què passa a Amèrica Llatina? Jornada de reflexió i solidaritat organitzada pels centres cívics del Che Gevara i Salvador Allende a Badalona

L’acte es farà dissabte, 28 de setembre, al badiu de l’associació de veïns del centre de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/24

les-plaques-solars-se-situarien-en-la-superficie-del-teulat-de-l-esglesia-de-badalona

El bisbat rebutja el projecte de la cooperativa Som Comunitat Energètica Local per produir electricitat a la teulada del temple de Santa Maria de Badalona-

El projecte, liderat per CEL, que compta amb el suport del grup local de Som Energia Badalona, tenia el consentiment inicial de la parròquia i dels veïns de la zona.
Llegir l'article complet