ACTUALITAT


Acció pacífica i directa al centre Màgic de Badalona per reclamar un ‘punt lila’ i més atenció a les víctimes d’agressions masclistes.


Grups feministes i solidaris van desplegar pancartes i van fer una concentració que va ser dissolta per guardes privats i policia.


les-manifestants-van-desplegar-pancartes-solidaries-amb-les-victimes-de-les-violacions-foto-mp
 Les manifestants van desplegar pancartes solidàries amb les víctimes de les violacions foto: MP


Redacció - 26/05/24         

twitter share   facebook share

Grups de dones feministes i membres de diferents organitzacions van fer dissabte, 25 de maig a la tarda una acció pacífica i directa al Centre Comercial Màgic de Badalona. Els motius van ser reivindicar l’obertura d’un punt lila, d’informació i atenció a les víctimes d’agressions sexuals. També van denunciar que ara fa un any no hi hagués seguretat per impedir diverses violacions que es van produir a la instal·lació comercial.

 

Si quan es van produir les violacions i les agressions sexuals les persones afectades  també les seves famílies van denunciar que hi havia poca vigilància policial, quan es va produir la protesta hi havia una gran concentració de vigilants privats i d’agents dels Mossos d’Esquadra que van dissoldre la concentració. Durant els fets es van produir agressions a les manifestants, segons han denunciat a les xarxes socials. En concret, es va retenir el secretari general del Sindicat d’Estudiants.

 

Fa un any, a conseqüència de la repetició de violacions i de la violència que es va produir en alguns indrets del Centre Comercial Màgic, es va crear un moviment, fruit inicial del comitè de mares de víctimes, que van posar en marxa el moviment: “No esteu soles!”, amb familiars, amics i membres de diverses entitats com el Sindicat d’Estudiants o sindicats com USTEC i entitats badalonines com Fampas i associacions feministes com la de Llefià. En aquella ocasió es va intentar que l’Ajuntament de Badalona incrementès la vigilància i l’atenció a les víctimes. De fet, la resposta oficial, considerada com a poc efectiva va causar les primeres mobilitzacions solidàries.

 

Un any després les convocants de l’acció expliquen que l'Ajuntament de Badalona que ara regeix Xavier Garcia Albiol, manté la mateixa actitud que va tenir el seu predecessor: subvencionant el centre comercial, que al seu torn ha mantingut la mateixa empresa de seguretat que hi havia en el moment àlgid de les agressions.

 

 

 

En el manifest que es va repartir durant l’acció es reclama:

 

 Més inversió en sanitat per garantir l’ajuda necessària per a víctimes d’agressions sexuals.

 

Aturar les ajudes milionàries que el Màgic rep de l’Ajuntament de Badalona i destinar els diners a serveis socials, sanitat pública i equipament pels barris populars de la ciutat.

 

Finalment es reivindica depurar la judicatura i les forces de seguretat de “masclistes que ataquen les dones i defensen els violadors”.

 


ACTUALITAT

28/06/24

un-moment-de-la-preparacio-de-la-xerrada-a-can-pepus-foto-tomeu-ferrer

Presenten a Badalona: Constel·lació, una cooperativa basada en el dret d’ús de persones amb necessitats especials

L’entitat agrupa persones de més de seixanta-cinc anys i amb necessitats específiques i construirà un bloc nou al barri del Progrés a la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

28/06/24

el-seagull-sempre-ha-estat-un-club-amb-un-gran-arrelament-a-la-ciutat-de-badalona-foto-futfem

Badalona en el punt de mira del magnat del futbol femení mundial

Una operació de compra del Llevant les Planes implicaria dur aquest club a la ciutat en detriment de l’històric i estimat Seagull
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/06/24

aurora-picornell-en-una-foto-d-activistes-de-mallorca-foto-arxiu

Guanyem presenta una moció a l’ajuntament perquè es reconegui amb un carrer la figura de la mallorquina Aurora Picornell

Dolors Sabater, regidora del grup, reclama que el consistori doni el nom de l’activista a un carrer de la ciutat i recorda que un diputat de Vox va estripar una fotografia de l’afusellada durant un debat parlamentari sobre memòria històrica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/06/24

activitat-de-badalona-acull-a-la-placa-de-la-vila-foto-badalona-acull

Badalona: dos mesos d'inactivitat de Can Bofí Vell mantenen 45 persones a la intempèrie

L’entitat Badalona Acull inicia una campanya de signatures a diversos llocs cèntrics de la ciutat per reclamar a l’ajuntament la recuperació del servei que donava acollida a afectats per problemes socials i sensellarisme.
Llegir l'article complet