ACTUALITAT


Badalona: dos mesos d'inactivitat de Can Bofí Vell mantenen 45 persones a la intempèrie


L’entitat Badalona Acull inicia una campanya de signatures a diversos llocs cèntrics de la ciutat per reclamar a l’ajuntament la recuperació del servei que donava acollida a afectats per problemes socials i sensellarisme.


activitat-de-badalona-acull-a-la-placa-de-la-vila-foto-badalona-acull
 Activitat de Badalona Acull a la plaça de la Vila foto: Badalona Acull


Redacció - 12/06/24         

twitter share   facebook share

Han passat gairebé dos mesos des que 45 persones en situació de vulnerabilitat extrema van ser desallotjades de Can Bofí Vell, l'únic centre d'acollida per a persones sense llar de Badalona. Des d'aleshores, aquestes persones han rebut la solidaritat de grups de suport i voluntaris de Badalona Acull, però la seva situació continua sent precària, segons informa la plataforma solidària, Badalona Acull.

 

Moltes d’aquestes persones desallotjades dormen a la intempèrie a la plaça de la Vila, exposades a incomoditats tant per a elles mateixes com per als veïns, sense les mínimes condicions higièniques i sanitàries necessàries. Tot i la cobertura mediàtica, les reiterades denúncies als plens municipals i l'expedient obert per la Sindicatura de Greuges de Catalunya, l'alcalde i la Regidoria d'Afers Socials no han presentat cap alternativa viable.

 

La reobertura de Can Bofí Vell és considerada imprescindible per a una ciutat amb una alta incidència de sensellarisme, desnonaments i assentaments irregulars. I la situació es repeteix a la resta de la comarca. La plataforma Badalona Acull reclama el suport de la ciutadania per aconseguir que aquest centre d'emergència habitacional torni a ser una realitat. En aquest sentit, no es fia de les promeses, mai complides de l'alcalde, de reobrir-lo el 2025.

 

Demanen una resposta urgent a la crisi d'habitatge a Badalona

La situació de les 45 persones desallotjades de Can Bofí Vell posa de manifest la urgència d'abordar la crisi d'habitatge a Badalona. La falta d'habitatge social i la precarietat del mercat de lloguer condemnen a moltes persones a la marginació i la pèrdua de dignitat.

 

Badalona Acull fa una crida a la mobilització ciutadana per exigir a l'Ajuntament que prengui mesures concretes per garantir el dret a l'habitatge de totes les persones. La reobertura de Can Bofí Vell és un primer pas necessari, però cal anar més enllà i implementar polítiques públiques que abordin l'arrel del problema.

 

El suport dels ciutadans es pot fer palès amb les recollides de signatures que s’han organitzat.

 

 

PROGRAMA RECOLLIDA INTENSIVA DE SIGNATURES PER RECLAMAR LA REOBERTURA DE CAN BOFÍ VELL

 

Divendres 14 i divendres 21 de juny 2024

 

Supermercat Bon Preu de Sant Ignasi de Loyola 11:30h a 13:00h

Ametller Origen de Pep Ventura 11:30h a 13:00h

Parada metro Pompeu Fabra 18:00h a 19:30h

Parada metro Pep Ventura 18:00h a 19:30h

Parada metro Gorg 18:00h a 19:30h

 

Diumenge 16 de juny 2024

 

Carrer Sant Joaquim cantonada Rambla 12:00h a 13:30h

 

Cada dia a la Plaça de la Vila matí i tarda

 

La lluita per l'habitatge digne a Badalona continua

La lluita per l'habitatge digne a Badalona no s’atura. Badalona Acull afirma que seguirà mobilitzant-se per defensar els drets de les persones més vulnerables i exigir a l'ajuntament que actuï amb urgència i responsabilitat.

 

Contacte:

Badalona Acull

https://www.badalonacull.com/

#CanBofíVell #DretAHabitatge #Badalona #Sensellarisme #EmergènciaHabitacional

 


ACTUALITAT

02/07/24

imatge-del-minut-de-silenci-del-ple-de-badalona-foto-independent-bdn

Tensió al ple de Badalona davant la mort per la manca de suport municipal d’un sense sostre que vivia al carrer.

L’equip del PP d’Albiol va tancar unilateralment fa gairebé tres mesos el centre d’emergències Can Bofí Vell on s’atenien unes 45 persones.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/06/24

un-moment-de-la-preparacio-de-la-xerrada-a-can-pepus-foto-tomeu-ferrer

Presenten a Badalona: Constel·lació, una cooperativa basada en el dret d’ús de persones amb necessitats especials

L’entitat agrupa persones de més de seixanta-cinc anys i amb necessitats específiques i construirà un bloc nou al barri del Progrés a la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

28/06/24

el-seagull-sempre-ha-estat-un-club-amb-un-gran-arrelament-a-la-ciutat-de-badalona-foto-futfem

Badalona en el punt de mira del magnat del futbol femení mundial

Una operació de compra del Llevant les Planes implicaria dur aquest club a la ciutat en detriment de l’històric i estimat Seagull
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/06/24

aurora-picornell-en-una-foto-d-activistes-de-mallorca-foto-arxiu

Guanyem presenta una moció a l’ajuntament perquè es reconegui amb un carrer la figura de la mallorquina Aurora Picornell

Dolors Sabater, regidora del grup, reclama que el consistori doni el nom de l’activista a un carrer de la ciutat i recorda que un diputat de Vox va estripar una fotografia de l’afusellada durant un debat parlamentari sobre memòria històrica.
Llegir l'article complet