ACTUALITAT


Tensió al ple de Badalona davant la mort per la manca de suport municipal d’un sense sostre que vivia al carrer.


L’equip del PP d’Albiol va tancar unilateralment fa gairebé tres mesos el centre d’emergències Can Bofí Vell on s’atenien unes 45 persones.


imatge-del-minut-de-silenci-del-ple-de-badalona-foto-independent-bdn
 Imatge del minut de silenci del ple de Badalona foto: Independent bdn


Redacció - 02/07/24         

twitter share   facebook share

El ple municipal de juny a Badalona va estar marcat per la polèmica al voltant del tancament de Can Bofí Vell. La clausura del centre d’atenció a les emergències va centrar de nou el debat a la casa de la vila. Entitats com ‘Badalona acull’ havien convocat a la plaça un acte simbòlic en record d’un sense sostre mort dies abans. També havien presentat una moció, que no va prosperar.

 

 

La majoria absoluta del PP, 18 regidors sobre 27, va impossibilitar que tiressin endavant les propostes de l’oposició, 9 sobre 27. Però, al ple hi va haver moments d’especial tensió: un minut de silenci en homenatge a la persona que acabava de morir, denominada Virginius, o la lectura, per part de l’alcalde, de part de l’informe sanitari de la víctima, sense esmentar-ne el nom. Això va causar la protesta de l’oposició que argumentava la privacitat de les dades i preguntava d’on s’havia tret la informació.

 

 

Un moment d’especial tibantor va ser quan es va demanar un minut de silenci per a la víctima. La resposta negativa d’Albiol, va ser contestada pel portaveu d’ERC, Àlex Montornès, que va renunciar al seu torn de paraula a canvi que es pogués fer l’homenatge. La imatge era cridanera. Hi havia regidors dempeus i en silenci i altres asseguts mostrant la seva distància amb la proposta. En aquest sentit, entre el públic hi va haver crits contra la regidora responsable dels serveis socials.

 

 

El text de la moció demanava, a banda de la reobertura de Can Bofí Vell, l'impuls d'un pla integral contra la pobresa a Badalona. També que es reprengui l'adquisició de l'hostal B-Dream com a alternativa habitacional a la ciutat, un procés engegat pel govern anterior i que l'executiu encapçalat per Xavier Garcia Albiol ha aturat. Badalona Acull ha assenyalat el col·lapse dels serveis socials del consistori, juntament amb el tancament de Can Bofí, com un dels desencadenants de la mort de Virginius.

 

Lectura de l’informe

 

Albiol va contraatacar criticant les entitats socials, com Badalona Acull, de qui va dir que fan partidisme amb les seves reivindicacions. Un partit polític que té l’alcaldia de la ciutat, que té entre els seus regidors diputats al Parlament i que té representació al parlament espanyol, acusant de ‘fer política’ les entitats socials és, com a mínim, un fet cridaner.

 

A la plaça de la Vila els nens i nenes de l’escola Ventós Mir, van reclamar que es licitin les obres de la nova escola, fent dibuixos a terra. Les mares i pares fa mesos que reclamen l’executiu que faci la contractació, sense cap resposta satisfactòria.


ACTUALITAT

04/07/24

jugadores-del-llevant-celebren-un-gol-foto-arxiu

El club de futbol femení Llevant les Planes vindrà definitivament a Badalona

La nova maniobra afectarà negativament el club badaloní Seagull, que ha posat dempeus una escola molt arrelada i amb gran pes a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

04/07/24

dolors-sabater-durant-un-acte-de-presentacio-de-la-seva-candidatura-foto-tomeu-ferrer

La regidora i exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, denuncia Albiol per revelar dades de l’informe sanitari d’un sense sostre.

La política reclama a l’ens que garanteix la privacitat de les dades que actuï contra el líder conservador.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/06/24

un-moment-de-la-preparacio-de-la-xerrada-a-can-pepus-foto-tomeu-ferrer

Presenten a Badalona: Constel·lació, una cooperativa basada en el dret d’ús de persones amb necessitats especials

L’entitat agrupa persones de més de seixanta-cinc anys i amb necessitats específiques i construirà un bloc nou al barri del Progrés a la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

28/06/24

el-seagull-sempre-ha-estat-un-club-amb-un-gran-arrelament-a-la-ciutat-de-badalona-foto-futfem

Badalona en el punt de mira del magnat del futbol femení mundial

Una operació de compra del Llevant les Planes implicaria dur aquest club a la ciutat en detriment de l’històric i estimat Seagull
Llegir l'article complet