ACTUALITAT


La calor provoca una protesta de treballadors municipals a Badalona mentre hi ha polèmica respecte a les escoles bressol també pel que fa a les temperatures.


Concentració per a exigir mesures immediates per a garantir la salut davant el greu incompliment de la normativa laboral sobre temperatures en els edificis municipals.


edifici-del-viver-seu-dels-serveis-municipals-centrals-foto-arxiu
 Edifici del Viver, seu dels serveis municipals centrals foto: Arxiu


Redacció - 10/07/24         

twitter share   facebook share

La calor d’estiu, que fa poc que es deixa sentir, ha començat a fer estralls a Badalona. A l’ajuntament els sindicats han convocat una protesta per reclamar mesures que alleugereixin la situació en què han de treballar els operaris locals. I pel que fa a les llars d’infants municipals, diverses escoles haurien comunicat les mares i pares que passessin a buscar els nens abans de les 12 del migdia a causa de les altes temperatures. Segons informa El Tot, els aparells de refrigeració promesos no han arribat. Aquesta informació ha estat desmentida categòricament des de l'oficina de premsa del consistori. Mentrestant, l’alcalde està a la Xina en viatge de promoció econòmica de la ciutat.

 

 

Els sindicats IAC-CATAC, UGT, SIP-FEPOL i CCOO han convocat una concentració de protesta de 10 minuts , dimecres 10 de juliol a les 12 h, davant del Viver i els edificis municipals de territori. La mobilització és per a denunciar la inacció del govern i exigir mesures immediates per a garantir la salut de les persones treballadores, i també de les usuàries, davant el greu incompliment de la normativa sobre temperatures en els equipaments municipals.

 

 

En els edificis municipals se superen els 30 graus, afirmen els sindicats. Les altes temperatures han provocat ja un nombre rellevant de problemes a la salut de les persones treballadores més sensibles i vulnerables. Aquesta situació ja ha estat denunciada davant la Inspecció de Treball, però el govern no actua, afirmen en un comunicat. Recorden que aquesta situació es repeteix cada estiu, des de fa molts anys, sense que cap govern hagi assumit responsabilitats per un incompliment molt greu de la normativa laboral.

 

 

El passat 26 de juny es va realitzar el Comitè de Seguretat i Salut. Els delegats i delegades de prevenció de les diferents seccions sindicals van ser crítics amb la manca de propostes efectives per a donar resposta a la greu situació de les altes temperatures, que el govern limita a l’adquisició d’aparells d’aire portàtil i ventiladors, clarament insuficients. Els sindicats van proposar altres mesures organitzatives: reubicació de personal, augmentar les pauses, fomentar el teletreball durant els mesos més calorosos, garantir l'accés a aigua potable, adaptar els horaris de la jornada laboral, etc. També van reclamar la creació d'un protocol d'actuació que es difongui a tota la plantilla mitjançant correu electrònic i la intranet. Se'ns va dir que en un període breu de temps es faria públic aquest comunicat, però no ha estat així. El govern local ha confirmat que, ara com ara, no té previst aplicar les mesures extraordinàries proposades i que no té previst aplicar-ne d’alternatives.

 

 

Les cinc organitzacions sindicals fan una crida a tota la plantilla municipal i a tots els sindicats a unir-se a aquesta convocatòria, davant l'incompliment de la normativa i la manca d'empatia davant les precàries condicions laborals de la plantilla. Exigeixen al govern municipal que apliqui totes les mesures organitzatives possibles per evitar aquesta situació d'exposició als greus riscos a la salut derivats de les altes temperatures. Per unes condicions de treball i uns serveis municipals dignes: calen solucions, demanem responsabilitats!, afirmen.


ACTUALITAT

17/09/24

manifestacio-de-familiars-de-l-escola-ventos-mir-foto-tomeu-ferrer

L’Ajuntament de Badalona reconeix un nou retard d’almenys vuit mesos en la construcció de l’Escola Ventós Mir en confondre l’obra amb un servei

El tinent d’alcalde Daniel Gracia va reconèixer la responsabilitat en l’errada en la redacció dels plecs de la licitació que ajorna un cop més les obres del nou centre educatiu.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/09/24

els-gegants-de-l-escola-ventos-mir-en-una-concentracio-reivindicativa-a-la-placa-pompeu-fabra-foto-tomeu-ferrer

L’AFA de l’escola Ventós Mir de Badalona denuncia que un error de tramitació encalla ‘sine die’ la construcció del nou centre

Els familiars denuncien de nou la manca de diàleg de l’Ajuntament d’Albiol en el procés de construcció de l’escola.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/09/24

el-mapa-esta-obert-a-les-col-laboracions-ciutadanes-foto-indepenent-de-badalona

Llefi@net i l’Independent posen en marxa un mapa col·laboratiu que mostra els punts de memòria històrica de Badalona

El plànol es basa en llibres d'història de la ciutat i també en relats i memòria oral de veïns de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

09/09/24

cartell-de-la-comissio-onze-de-setembre-de-badalona

Badalona engega els motors per a les celebracions de la Diada 2024 a la plaça de la Plana

El sopar popular amb les lectures de manifestos constitueix l’acte amb més contingut polític i reivindicatiu a la ciutat.
Llegir l'article complet