CONVIURE-EDUCACIó


La propietat de l’escola Joan Maragall de Badalona compta a negociar a partir d’octubre un expedient d’extinció de part de la plantilla.


La mesura afectarà els cursos i formacions que no estan concertades amb la Generalitat, abans, la titularitat intentarà vendre l’empresa a una altra companyia.


imatge-del-centre-educatiu-de-badalona
 Imatge del centre educatiu de Badalona


Redacció - 30/07/24         

twitter share   facebook share

El conflicte de l’escola Joan Maragall de Badalona inicia la seva clarificació. La titularitat del centre ha informat la representació sindical de les treballadores i treballadors. En síntesi el conflicte no canvia. Els operaris dels cursos privats gestionats per l’escola, que no van cobrar el juny passat, continuaran sense fer-ho. L’empresa compta a negociar un expedient a partir de l’octubre vinent. Mentrestant no els pagaran els sous, tot i que continuen estant d’alta a l’empresa. I en aquest període la companyia intentarà trobar una altra empresa que compri l’escola, que mantindrà els cursos concertats amb la Generalitat.

 

De moment la representació sindical ha constatat que s’ha presentat un preconcurs de creditors davant del jutjat Mercantil de Barcelona.

 

La retallada de personal podria afectar unes 40 persones entre professors i professores, personal d’administració i serveis i auxiliars, segons fonts de la plantilla.

 

Per tant, el setembre de 2024 únicament començaran el curs dels cicles que tenen concert amb la Generalitat: infermeria, farmàcia, administratiu, APD i emergències sanitàries. Abans l’empresa comunicarà la situació a les famílies dels alumnes, ja que fins ara oficialment no saben res. Igualment, la representació dels empleats ha demanat a la direcció del centre que informi de manera individual els treballadors i treballadores que resultin afectats pels acomiadaments.

 

La previsió sindical és que el setembre s’iniciarà el procés col·lectiu que implicarà l’acomiadament de les treballadores i treballadors. En cas que no es faci així, es recomana que s'iniciïn les demandes individuals de reclamació dels sous que es deuen i de la quitança.

 

Recomanacions

 

D’entrada, l'impagament de salaris és una causa justificada perquè el treballador pugui considerar extingit el contracte de treball i reclamar les indemnitzacions corresponents.

 

També es recomana deixar constància escrita de la situació. En aquest sentit, es pot enviar un burofax o un correu certificat a l’empresa on s’exigeixi el pagament de les quantitats degudes i es comuniqui que es considera extingit el contracte de treball si no es procedeix al pagament del deute en un termini determinat. El treballador pot presentar també una demanda al jutjat social per reclamar les quantitats degudes i la indemnització per acomiadament.

 

Fonts laborals recomanen que abans d'interposar la demanda, s’acudeixi al Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació per intentar arribar a un acord amb l'ocupador.

 

 

 

 

 


ACTUALITAT

09/09/24

cartell-de-la-comissio-onze-de-setembre-de-badalona

Badalona engega els motors per a les celebracions de la Diada 2024 a la plaça de la Plana

El sopar popular amb les lectures de manifestos constitueix l’acte amb més contingut polític i reivindicatiu a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

07/09/24

imatge-municipal-de-les-obres-en-marxa-en-un-polisesportiu-foto-ajuntament-de-badalona

El bàsquet de Badalona, aturat a causa del retard de les obres de manteniment i reparació en cinc instal·lacions municipals

Els clubs locals han fet un dur comunicat denunciant la situació després que s’hagin reunit en set ocasions amb l’ajuntament sense cap resultat positu.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

06/09/24

imatge-del-nou-joc-de-bitlles-finlandes

Presentació a Badalona del Molkky, el joc de bitlles finlandeses

L’acte ha estat organitzat per Termites Bitlles Catalanes Llefià i es farà a la plaça Pompeu Fabra
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/08/24

centre-comercial-magic-de-badalona

El concurs de creditors de la societat que administra el Màgic de Badalona sacseja el futur de l'entitat

L’entitat comercial de la ciutat haurà d’afrontar un dèficit valorat en uns 50 milions d'euros
Llegir l'article complet