ACTUALITAT


El grup de suport als afectats de Can Bofí de Badalona denuncia coaccions als sense sostre des de l’equip de govern


Obliguen a abandonar la plaça de la Vila les persones que van ser desallotjades fa tres mesos de l’alberg municipal


els-afectats-pel-tancament-de-can-bofi-vell-feien-activitats-a-la-placa-de-la-vila-foto-arxiu
 Els afectats pel tancament de Can Bofi Vell feien activitats a la plaça de la Vila foto: arxiu


Redacció - 31/07/24         

twitter share   facebook share

Les altes temperatures que es viuen als carrers de Badalona i de tot Catalunya situen en primer pla la situació que pateixen els sense sostre a la ciutat. Recordem que l’ajuntament del PP va tancar unilateralment el refugi de Can Bofí Vell l’1 de juny passat. Des d’aquell dia hi ha persones amb moltes necessitats als carrers de la ciutat sense cap atenció. El grup principal que s’estava a la plaça de la Vila ha estat desallotjat per la Guàrdia Urbana.

 

Des del Grup de Suport a persones Sense Sostre i afectades pel tancament de Can Bofí Vell s’ha fet públic un comunicat en el qual es denuncien actuacions de l’equip municipal contra els que restaven a la plaça per fer evident la seva situació anòmala. Al mateix temps es reclama la reobertura de l’alberg destinat per a emergències.

 

Els ciutadans solidaris recorden que: «lluny d'oferir una alternativa i complir la llei que obliga les ciutats de més de 20.000 habitants a tenir serveis de l'àmbit social com són serveis de pernoctació i menjador social, s'ha dedicat a amenaçar i coaccionar a aquestes persones en situació extremadament vulnerable».

 

En concret el grup de suport denunciava el 25 de juliol passat que: «El grup de persones que dormia a plaça de la Vila va ser amenaçat directament pel regidor de seguretat ciutadana en persona, amenaçant-los d'intervenció amb antiavalots si no marxaven d'on dormien. Els van indicar on volia el govern que s'ubiquessin, per no ser tan visibles». Veïns de la plaça en són testimonis, segons el comunicat.

 

En un altre punt, el document denuncia actuacions fetes directament per l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, oferint personalment estades de curta durada a les persones que ell decideix, sense seguir els criteris tècnics de Serveis Socials. En aquest sentit, afirmen que els proposats en cap cas són les persones malaltes o de més edat. I d’això, segons el grup de suport, en són testimonis els veïns. Es tractaria d’una actuació més guiada per la rendibilitat política que pel benestar de la gent de Badalona, diu el comunicat.

 

Per tot plegat el grup solidari demana la implicació de tots els grups polítics municipals. En aquest sentit, recorden que el problema afecta més de 200 persones que són les que habitualment dormen al carrer. Als patiments que es produeixen amb la situació de desatenció s’afegeixen les amenaces i coaccions que segons denuncien pateixen els sense sostre.

 

L’alternativa que reclamen és la reobertura d’un centre de pernoctació, servei de menjador i un seguiment de la seva salut, que en la majoria dels casos està afectada, per greus patologies.

 

El comunicat acaba instant al govern municipal a no malbaratar recursos, d'una banda, i no invertir els superàvits que té fent de Badalona una ciutat socialment digna.

 

 

 

 

 


ACTUALITAT

09/09/24

cartell-de-la-comissio-onze-de-setembre-de-badalona

Badalona engega els motors per a les celebracions de la Diada 2024 a la plaça de la Plana

El sopar popular amb les lectures de manifestos constitueix l’acte amb més contingut polític i reivindicatiu a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

07/09/24

imatge-municipal-de-les-obres-en-marxa-en-un-polisesportiu-foto-ajuntament-de-badalona

El bàsquet de Badalona, aturat a causa del retard de les obres de manteniment i reparació en cinc instal·lacions municipals

Els clubs locals han fet un dur comunicat denunciant la situació després que s’hagin reunit en set ocasions amb l’ajuntament sense cap resultat positu.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

06/09/24

imatge-del-nou-joc-de-bitlles-finlandes

Presentació a Badalona del Molkky, el joc de bitlles finlandeses

L’acte ha estat organitzat per Termites Bitlles Catalanes Llefià i es farà a la plaça Pompeu Fabra
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

28/08/24

centre-comercial-magic-de-badalona

El concurs de creditors de la societat que administra el Màgic de Badalona sacseja el futur de l'entitat

L’entitat comercial de la ciutat haurà d’afrontar un dèficit valorat en uns 50 milions d'euros
Llegir l'article complet