ACTUALITAT


Queixes veïnals per la retirada a Sant Roc de Badalona de cadires i piscines plegables amb les quals es combat la calor al carrer


El malestar dels veïns s’accentua perquè l’ajuntament justifica l’operació com retirada de deixalles de les vies públiques del barri.


una-piscina-plegable-enretirada-per-la-guardia-urbana-de-badalona-foto-ajuntament-de-badalona
 Una piscina plegable enretirada per la Guàrdia Urbana de Badalona. Foto: Ajuntament de Badalona


Redacció - 11/08/24         

twitter share   facebook share

La calorada de l’agost impacta amb més força als barris més humils de Badalona. A Sant Roc, tradicionalment, molts veïns i veïnes surten al carrer quan les condicions climàtiques fan molt difícil estar als seus pisos. Qui hagi passat per aquesta barriada durant l’estiu haurà vist els rotlles de veïns que aprofiten l’ombra per combatre la calor.

Un altre problema que s’accentua quan s’intensifica la calor és la presència de paneroles i fins i tot rates. Això passa quan els plans de sanejament no donen el resultat previst. A Sant Roc grups de veïns van denunciar a principis d’estiu la presència més important que altres cops, de rosegadors i insectes als carrers i fins i tot a les escales de veïns.

L’Ajuntament de Badalona en plena canícula ha engegat un pla destinat a netejar els carrers de Sant Roc. Un dispositiu protegit per la Guàrdia Urbana ha procedit a retirar de les escales i llocs comunitaris les cadires i fins i tot piscines portàtils que es feien servir per prendre la fresca. Segons la informació municipal, s’han enretirat del barri 2.500 quilograms de «deixalles».

L’operació ha causat indignació entre veïns, que consideren que des de l’Ajuntament de Badalona s’aprofiten les circumstàncies per perjudicar els més necessitats i «netejar» els carrers del barri de la presència de persones que s’hi estan, de vegades, fins a altes hores de la nit.

Segons els missatges que circulen per les xarxes socials, el dispositiu de l’ajuntament ha actuat en les entrades de veïns on es guarden cadires de plàstic i també piscines portàtils. Per endur-se aquests productes han hagut de trencar els cadenats amb els quals es tanca el mobiliari.

Paneroles i rates

Al mateix temps, els esmentats veïns denuncien que l’ajuntament no actua per combatre les plagues de paneroles i rates que afecten zones de Sant Roc. Les crides dels veïns a fer accions de protesta topen amb el fet que la ciutat està en ple període de vacances.

Les protestes han tingut ressò en organitzacions cíviques com Sant Roc som Badalona, Badalona Acull i també amb partits polítics com Guanyem Badalona i Badalona en Comú Podem.

La interpretació dels fets que es fa des de les entitats cíviques, enllaça l’operació amb altres iniciatives que ha tirat endavant l’Ajuntament de Badalona que gestiona amb majoria absoluta el PP de Xavier Garcia Albiol. El tancament de l’alberg municipal de Can Bofi Vell ha deixat al carrer i sense cap protecció unes 45 persones sense sostre. Tot plegat mentre des del poder municipal s’intenta vendre una imatge de Badalona que no té problemes econòmics ni socials. En aquest sentit, es pot emmarcar la campanya mediàtica que pretén que la ciutat, que té cinc dels barris més pobres de Catalunya, competeixi en una lluita simbòlica per posseir l’arbre de nadal més gran de l’Estat espanyol.


ACTUALITAT

12/09/24

el-mapa-esta-obert-a-les-col-laboracions-ciutadanes-foto-indepenent-de-badalona

Llefi@net i l’Independent posen en marxa un mapa col·laboratiu que mostra els punts de memòria històrica de Badalona

El plànol es basa en llibres d'història de la ciutat i també en relats i memòria oral de veïns de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

09/09/24

cartell-de-la-comissio-onze-de-setembre-de-badalona

Badalona engega els motors per a les celebracions de la Diada 2024 a la plaça de la Plana

El sopar popular amb les lectures de manifestos constitueix l’acte amb més contingut polític i reivindicatiu a la ciutat.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

07/09/24

imatge-municipal-de-les-obres-en-marxa-en-un-polisesportiu-foto-ajuntament-de-badalona

El bàsquet de Badalona, aturat a causa del retard de les obres de manteniment i reparació en cinc instal·lacions municipals

Els clubs locals han fet un dur comunicat denunciant la situació després que s’hagin reunit en set ocasions amb l’ajuntament sense cap resultat positu.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

06/09/24

imatge-del-nou-joc-de-bitlles-finlandes

Presentació a Badalona del Molkky, el joc de bitlles finlandeses

L’acte ha estat organitzat per Termites Bitlles Catalanes Llefià i es farà a la plaça Pompeu Fabra
Llegir l'article complet