ACTUALITAT


La Guàrdia Urbana de Badalona ja frega els 300 efectius després de 66 incorporacions i una vintena de baixes


Tot i la millora en el nombre de policies la delinqüència es va incrementar un 10,5% a la ciutat, especialment a causa de les estafes per Internet.


parada-dels-nous-guardies-urbans-de-badalona
 Parada dels nous guàrdies urbans de Badalona


Redacció - 20/09/24         

twitter share   facebook share

La Guàrdia Urbana de Badalona ha incorporat 43 nous efectius. Fa uns mesos la plantilla va augmentar en altres 23 professionals. Tot plegat, ha fet créixer en 66 el nombre de policies locals fins a una xifra global que aproximadament arriba a uns 300 efectius. Ara bé, la policia de Badalona s’ha reduït també els últims temps en una vintena de persones fruit de jubilacions o trasllats a altres policies locals.

 

La gestió de la seguretat ciutadana ha estat a la ciutat una preocupació i també un tema de controvèrsia política. En aquest sentit, tot i l’increment de persones a la guàrdia urbana, el cert és que la criminalitat a Badalona va augmentar un 10,5% en el primer semestre de l’any. Davant les dades hi ha la posició clàssica del PP: afrontar la delinqüència amb més policia, es podria dir que aposta per la política de l’uniforme. Això no obstant, el cert és que la part més important dels delictes que es denuncien tenen a veure amb estafes que fan servir Internet com a mitjà de propagació.

 

Aquesta publicació ha sabut que en formació hi ha actualment una vintena més de persones que, si aproven les corresponents oposicions se sumaran a la plantilla fins a situar-la en 320 efectius, cosa que situaria la relació entre habitants de la ciutat i guàrdies municipals en una xifra equivalent a altres ciutats similars, segons les fonts abans esmentades.

 

Quan va començar el mandat actual, la plantilla de guàrdies se situava en unes 200 persones. L’alcalde Albiol ha declarat diverses vegades que el seu objectiu és incrementar en un 50%, és a dir 100 persones, el nombre de funcionaris del cos de seguretat. Això situaria la xifra actual molt a prop de l’objectiu esmentat pel polític conservador.

 

 


ACTUALITAT

01/10/24

un-moment-de-la-roda-de-premsa-celebrada-al-col-legi-de-periodistes-foto-favb

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs denuncia que durant dos anys no ha pogut ni reunir-se amb els ajuntaments de la zona per pactar millores.

Afirmen que les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han ignorat totes les convocatòries.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/09/24

imatge-del-mercat-torner-de-badalona-foto-arxiu

Les obres a l’estructura del Mercat Torner de Badalona posen en perill la instal·lació i enfronten els paradistes amb el PP.

L’oposició recorda que en l’anterior mandat es va fer un pla de remodelació que estava dotat 800.000 euros amb aportacions de l’AMB, que va ser aturat pel govern d’Albiol.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/09/24

cartell-de-la-convocatoria

Què passa a Amèrica Llatina? Jornada de reflexió i solidaritat organitzada pels centres cívics del Che Gevara i Salvador Allende a Badalona

L’acte es farà dissabte, 28 de setembre, al badiu de l’associació de veïns del centre de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/24

les-plaques-solars-se-situarien-en-la-superficie-del-teulat-de-l-esglesia-de-badalona

El bisbat rebutja el projecte de la cooperativa Som Comunitat Energètica Local per produir electricitat a la teulada del temple de Santa Maria de Badalona-

El projecte, liderat per CEL, que compta amb el suport del grup local de Som Energia Badalona, tenia el consentiment inicial de la parròquia i dels veïns de la zona.
Llegir l'article complet