ACTUALITAT


El bisbat rebutja el projecte de la cooperativa Som Comunitat Energètica Local per produir electricitat a la teulada del temple de Santa Maria de Badalona-


El projecte, liderat per CEL, que compta amb el suport del grup local de Som Energia Badalona, tenia el consentiment inicial de la parròquia i dels veïns de la zona.


les-plaques-solars-se-situarien-en-la-superficie-del-teulat-de-l-esglesia-de-badalona
 Les plaques solars se situarien en la superfície del teulat de l'església de Badalona


Tomeu Ferrer - 22/09/24         

twitter share   facebook share

El bisbat de Barcelona ha comunicat que no accepta un projecte que consistia en la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la teulada de l’església de Santa Maria de Badalona. Així ho ha manifestat quan s’ha negat a signar l’acord que hauria permès tirar endavant aquest projecte, segons ha comunicat un portaveu de la Comunitat Energètica Local del Barcelonès Nord (CEL), promotora del projecte. En l’entitat hi participen membres de la cooperativa energètica Som Energia.

 

Segons CEL i el grup de Som Energia de Badalona, al projecte hi havien donat el vistiplau inicial la parròquia i els veïns de la zona. Segons les entitats, la negativa de la jerarquia catòlica suposa aturar el pla, que segons han comunicat als seus promotors era «força viable». En aquest sentit, les fonts de l’entitat cooperativa consideren que hauria suposat un exemple de generació i gestió col·lectiva d’energia renovable des del centre d’una gran ciutat.

 

Què és una comunitat energètica?

 

Una comunitat energètica és una entitat que, en el cas del CEL té forma de cooperativa. Té com a objectiu produir i consumir energia renovable. D’acord amb la normativa espanyola les comunitats poden consumir l’energia que hagin generat en un radi que no superi els dos quilòmetres del lloc on es genera. A diferència d’altres tipus de projectes, no cal que les plaques fotovoltaiques estiguin situades en una superfície propietat dels socis. És a dir que es pot arribar a acords amb altres titulars de manera que, per exemple, els propietaris dels teulats rebin una part de l’electricitat que es generi i la resta vagi als socis que hi posen la inversió inicial.

 

Què és Som Energia?

 

Som Energia promou diversos mecanismes de producció d’electricitat renovable. Com que a les grans ciutats hi ha moltes famílies que viuen blocs d’habitatges i no tenen accés a posar plaques solars als seus sostres, l’entitat impulsa la figura de les comunitats energètiques.

 

 

Som Energia és una cooperativa de comercialització i producció d’energia verda que va néixer el 2010 amb el propòsit de canviar l’actual model energètic cap a un de 100% renovable, distribuït, i en mans de la ciutadania. Actualment, compta amb més de 84.000 persones i entitats sòcies i té 117.000 contractes de subministrament elèctric a la Península, Illes Balears i Canàries.


ACTUALITAT

01/10/24

un-moment-de-la-roda-de-premsa-celebrada-al-col-legi-de-periodistes-foto-favb

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs denuncia que durant dos anys no ha pogut ni reunir-se amb els ajuntaments de la zona per pactar millores.

Afirmen que les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han ignorat totes les convocatòries.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/09/24

imatge-del-mercat-torner-de-badalona-foto-arxiu

Les obres a l’estructura del Mercat Torner de Badalona posen en perill la instal·lació i enfronten els paradistes amb el PP.

L’oposició recorda que en l’anterior mandat es va fer un pla de remodelació que estava dotat 800.000 euros amb aportacions de l’AMB, que va ser aturat pel govern d’Albiol.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/09/24

cartell-de-la-convocatoria

Què passa a Amèrica Llatina? Jornada de reflexió i solidaritat organitzada pels centres cívics del Che Gevara i Salvador Allende a Badalona

L’acte es farà dissabte, 28 de setembre, al badiu de l’associació de veïns del centre de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/09/24

parada-dels-nous-guardies-urbans-de-badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona ja frega els 300 efectius després de 66 incorporacions i una vintena de baixes

Tot i la millora en el nombre de policies la delinqüència es va incrementar un 10,5% a la ciutat, especialment a causa de les estafes per Internet.
Llegir l'article complet