ACTUALITAT


La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs denuncia que durant dos anys no ha pogut ni reunir-se amb els ajuntaments de la zona per pactar millores.


Afirmen que les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han ignorat totes les convocatòries.


un-moment-de-la-roda-de-premsa-celebrada-al-col-legi-de-periodistes-foto-favb
 Un moment de la roda de premsa celebrada al Col·legi de Periodistes foto: FAVB


Redacció - 01/10/24         

twitter share   facebook share

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs, formada per les associacions de veïns d’aquesta zona de Catalunya, no ha pogut reunir-se amb cap dels cinc ajuntaments d’aquesta subcomarca. Així ho han denunciat en un comunicat i una roda de premsa en la qual es van queixar de la manca de diàleg de les autoritats amb els representants dels barris d’aquesta zona de Catalunya.

 

El comunicat denuncia l’incompliment per part dels ajuntaments del Baix Besòs d’un acord signat fa dos anys. Aquest acord, que contemplava accions conjuntes en matèria d‟habitatge, medi ambient, teixit productiu, infraestructures i participació ciutadana, ha quedat en l’oblit.

 

«Cap de les convocatòries a les quals hem emplaçat les alcaldies de Barcelona, Badalona, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac han tingut resposta positiva i no s’han pogut realitzar.  Aquest ha estat des del principi, la metodologia de treball emprada i, per tant, no es pot entendre aquesta forma d’actuar», afirmen.

 

En concret, asseguren que: s’ha produït una manca de voluntat política en fer realitat la participació en el Consorci del Besòs. En aquest sentit, afirmen que suposa:

  •  Una manca d’actuació respecte al desplegament Pla de Barris a l’Eix (només se n’ha adjudicat un)

  •  Una manca de convocatòries de reunions per encarar i gestionar als vessaments al riu Besòs.

  •  Una manca de resposta sobre l’infrahabitatge, en general i en concret al Pla del Besòs i la Serra de Mena.

  •  Una manca d’acció en la resolució de les fruites enormes d’aigua de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

  • Una manca en el treball per una nova forma de fer, per una nova governança en el territori.

 

 

 


ACTUALITAT

26/09/24

imatge-del-mercat-torner-de-badalona-foto-arxiu

Les obres a l’estructura del Mercat Torner de Badalona posen en perill la instal·lació i enfronten els paradistes amb el PP.

L’oposició recorda que en l’anterior mandat es va fer un pla de remodelació que estava dotat 800.000 euros amb aportacions de l’AMB, que va ser aturat pel govern d’Albiol.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/09/24

cartell-de-la-convocatoria

Què passa a Amèrica Llatina? Jornada de reflexió i solidaritat organitzada pels centres cívics del Che Gevara i Salvador Allende a Badalona

L’acte es farà dissabte, 28 de setembre, al badiu de l’associació de veïns del centre de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/24

les-plaques-solars-se-situarien-en-la-superficie-del-teulat-de-l-esglesia-de-badalona

El bisbat rebutja el projecte de la cooperativa Som Comunitat Energètica Local per produir electricitat a la teulada del temple de Santa Maria de Badalona-

El projecte, liderat per CEL, que compta amb el suport del grup local de Som Energia Badalona, tenia el consentiment inicial de la parròquia i dels veïns de la zona.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/09/24

parada-dels-nous-guardies-urbans-de-badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona ja frega els 300 efectius després de 66 incorporacions i una vintena de baixes

Tot i la millora en el nombre de policies la delinqüència es va incrementar un 10,5% a la ciutat, especialment a causa de les estafes per Internet.
Llegir l'article complet