ESPORTS


El Museu del Bàsquet Català es construirà entre el Màgic i l'Escorxador


Les instal·lacions s'ubicaran en uns terrenys on es va habilitar un ampli espai per a la infraestructura de la L10 de metro; la idea és que les obres comencin l'any vinent


museu-basquet-catala-badalona
 Projecció virtual del futur museu / Foto: Ponsirenas Puig i Associats


Redacció - 21/03/19         

twitter share   facebook share

La construcció del Museu del Bàsquet Català agafa embranzida i comença a concretar-se, després del primer anunci oficial, l'estiu de 2017. La Federació Catalana de Basquetbol va avançar que Badalona acolliria la iniciativa i seria la seu oficial del museu, però fins ara no se sabia on es localitzaria, més enllà de rumors al voltant del Màgic. Finalment, la ubicació escollida és l'entorn i l'espai que va deixar la tuneladora del metro, situat entre el Centre Cultural l'Escorxador i el centre comercial.

 

Pel que fa a les característiques del Museu del Bàsquet, els promotors han previst un espai museístic de referència mundial, interactiu, amb una presència destacada de les tecnologies més futuristes i, a la vegada, connectat urbanísticament i social amb la ciutat. L'estructura de l'edifici del Museu ocuparà uns 2.000 m² que es complementarà amb l'adequació de l'entorn a l'espai a tocar de l'antic Escorxador.

 

L'avantprojecte és obra del despatx d'arquitectes de Badalona Ponsirenas Puig i Associats, mentre que l'empresa Exhibit 4 Explorers treballa per fer d'aquest equipament 'un museu global amb vocació tecnològica on s'experimentin les sensacions i les emocions del bàsquet'.

 

Així, a banda dels espais dedicats als orígens i a la història del bàsquet, s'han projectat d'altres com 'el vestidor' o 'la competició' on els visitants podran viure i experimentar de manera immersiva, amb l'ajut de les tecnologies, les tàctiques o les estratègies prèvies a un partit de bàsquet o competir de manera virtual amb estrelles d'aquest esport.

 

La voluntat d'administració i federació, segons ha quedat signat, és començar a construir el nou equipament el 2020. Per davant queda un tràmit urbanístic en mans de l'Ajuntament, ja que la qualificació de la zona està partida entre verda i d'equipaments. Quelcom que es pot allargar, i més tenint en compte que al maig hi ha eleccions.

 


museu-basquet-catala-badalona

 

L'equip de Ponsirenas Puig i Associats ja desenvolupa el detall del projecte i avança que podrà tenir -ho tot molt més definit en un parell de mesos, explica l'arquitecte Pepe Puig. 'La Federació vol que el projecte estigui enllestit, i si els tràmits urbanístics van bé, poder començar l'any vinent. La idea és acabar l'equipament i inaugurar el 2023, centenari de la Federació', subratlla Puig.

 

Avui dia, el pressupost, que s'ha anat ajustant perquè no es disparés, admet l'arquitecte badaloní, ronda els 5-6 milions d'euros. Una xifra, com altres elements del projecte, que encara podria variar.

CONVIURE

02/06/20

document-xes-barcelones-nord

La Xarxa d’Economia Solidària presenta un pla d’acció amb mesures dirigides a les administracions públiques

El Baix Besòs Cooperatiu - XES ha fet arribar aquest pla als diferents grups municipals dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet