ESPORTS


El Museu del Bàsquet Català es construirà entre el Màgic i l'Escorxador


Les instal·lacions s'ubicaran en uns terrenys on es va habilitar un ampli espai per a la infraestructura de la L10 de metro; la idea és que les obres comencin l'any vinent


museu-basquet-catala-badalona
 Projecció virtual del futur museu / Foto: Ponsirenas Puig i Associats


Redacció - 21/03/19         

twitter share   facebook share

La construcció del Museu del Bàsquet Català agafa embranzida i comença a concretar-se, després del primer anunci oficial, l'estiu de 2017. La Federació Catalana de Basquetbol va avançar que Badalona acolliria la iniciativa i seria la seu oficial del museu, però fins ara no se sabia on es localitzaria, més enllà de rumors al voltant del Màgic. Finalment, la ubicació escollida és l'entorn i l'espai que va deixar la tuneladora del metro, situat entre el Centre Cultural l'Escorxador i el centre comercial.

 

Pel que fa a les característiques del Museu del Bàsquet, els promotors han previst un espai museístic de referència mundial, interactiu, amb una presència destacada de les tecnologies més futuristes i, a la vegada, connectat urbanísticament i social amb la ciutat. L'estructura de l'edifici del Museu ocuparà uns 2.000 m² que es complementarà amb l'adequació de l'entorn a l'espai a tocar de l'antic Escorxador.

 

L'avantprojecte és obra del despatx d'arquitectes de Badalona Ponsirenas Puig i Associats, mentre que l'empresa Exhibit 4 Explorers treballa per fer d'aquest equipament 'un museu global amb vocació tecnològica on s'experimentin les sensacions i les emocions del bàsquet'.

 

Així, a banda dels espais dedicats als orígens i a la història del bàsquet, s'han projectat d'altres com 'el vestidor' o 'la competició' on els visitants podran viure i experimentar de manera immersiva, amb l'ajut de les tecnologies, les tàctiques o les estratègies prèvies a un partit de bàsquet o competir de manera virtual amb estrelles d'aquest esport.

 

La voluntat d'administració i federació, segons ha quedat signat, és començar a construir el nou equipament el 2020. Per davant queda un tràmit urbanístic en mans de l'Ajuntament, ja que la qualificació de la zona està partida entre verda i d'equipaments. Quelcom que es pot allargar, i més tenint en compte que al maig hi ha eleccions.

 


museu-basquet-catala-badalona

 

L'equip de Ponsirenas Puig i Associats ja desenvolupa el detall del projecte i avança que podrà tenir -ho tot molt més definit en un parell de mesos, explica l'arquitecte Pepe Puig. 'La Federació vol que el projecte estigui enllestit, i si els tràmits urbanístics van bé, poder començar l'any vinent. La idea és acabar l'equipament i inaugurar el 2023, centenari de la Federació', subratlla Puig.

 

Avui dia, el pressupost, que s'ha anat ajustant perquè no es disparés, admet l'arquitecte badaloní, ronda els 5-6 milions d'euros. Una xifra, com altres elements del projecte, que encara podria variar.

ACTUALITAT

15/06/19

image1

Álex Pastor revalida l’alcaldia de Badalona després de la renúncia de Dolors Sabater

Fins pocs minuts abans de la constitució del nou consistori, Xavier García Albiol acaronava l’alcaldia
Llegir l'article complet
HABITATGE

31/05/19

campament-badalona

Infants i famílies desnonades dormen al ras en un campament a Badalona

Quatre famílies, amb set infants en total d’entre 8 mesos i 10 anys, no han trobat cap altra alternativa que muntar un campament sota el Pavelló Olímpic de Badalona després de ser desnonades mentre l’administració no els dona cap resposta
Llegir l'article complet
SANITAT

30/05/19

addiccions-pantalles

Addictes a les pantalles?

L’Aula de Salut de l’Hospital Municipal de Badalona tracta de buscar solucions i informar sobre les addiccions a les pantalles per prevenir-ne l’abús
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

28/05/19

que-l-escola-t-acompanyi

L'escola com a espai per descobrir-se i compartir

El Centre Sant Jaume implica col·legis, entitats i teixit comunitari en el projecte ‘Que l’escola t’acompanyi’ per lluitar contra l’absentisme
Llegir l'article complet