TEATRE I MÚSICA


El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona


La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.


inauguracio-muba-2019
 El cantant Cesc Sansalvadó, a la inauguració de l'auditori del Muba.


Irene Peiró - 16/06/19         

twitter share   facebook share

Fa gairebé 1 any i mig que un grup de joves de Badalona van emprendre un projecte musical a la ciutat, amb una doble vessant. D’una banda, volien ser una escola de formació, per facilitar l’aprenentatge de diversos estils musicals, sobretot els més moderns, o de diferents instruments. De l’altra, volien acollir activitats musicals de qualitat en directe, enfront de la manca d’espais d’aquesta mena a Badalona.

 

El projecte de Muba Formació Musical va començar a caminar a principis de l’any 2018 i, d’aleshores ençà, més d’un centenar d’alumnes han passat per les seves aules. La constant expansió de les seves activitats també ha portat a ampliar les seves instal·lacions al carrer de Guifré 191 de Badalona, a partir d’espais contigus. Entre els nous espais, destaca la sala d’audicions, on l’alumnat de l’escola es podrà posar a prova dalt d’un escenari i es podran interpretar activitats musicals en directe.

 

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones. Els espais del Muba també compten actualment amb una terrassa a l’aire lliure, on es va fer un pica-pica durant la celebració, abans que el músic Cesc Sansalvadó, amenitzés la vetllada interpretant diverses cançons a l’auditori. El cantant es va mostrar convençut que espais com aquests “són fonamentals a Badalona per a la interpretació de música de qualitat en directe”.


pica-pica-a-la-terrassa-del-muba-durant-la-festa-d-inauguracio-de-les-noves-instal-lacions

 

Múltiples activitats i formacions musicals per a totes les edats

 

Guillem Sagués, un dels impulsors del projecte, explica que el Muba pretén “oferir música per a tots els públics” i que el perfil de l’alumnat és plenament intergeneracional. “L’alumne més jove que ha passat per l’escola té 3 anys i el més gran, 78”.  Qualsevol edat és bona per apropar-se a la música.

 

El ventall d’activitats de l’escola també és ampli. “Es poden aprendre diversos estils de música, sobretot música moderna, diferents instrumentals, solfeig, cant... i a partir del setembre també farem classes de flamenc...” -explica en Guillem. Aquest estiu, també s’oferirà un casal musical per als alumnes que vulguin aprofitar les vacances escolars per continuar formant-se.

 

El Muba fa classes tant dins de les seves pròpies instal·lacions com en tres centres educatius de la ciutat, apropant així la música a les aules, i el curs vinent té previst ampliar les seves activitats a dos escoles més. El Muba, que també col·labora amb L’Independent de Badalona principalment amb la cessió d’espais, s’està enxarxant cada vegada més amb el teixit social i cultural de la ciutat.

CONVIURE

22/09/19

zxcvb

De la fugida a l'acollida: seguretat més enllà del municipi 

Neus Arnal analitza en clau transnacional quins són tots els factors que condicionen la vida dels infants i joves que emigren sols, els mal anomenats MENA, i les mancances del sistema públic català i espanyol per abordar aquest fenomen. També els desvincula dels problemes de seguretat: el 82% mai no han comès cap delicte. Ho fa després d'haver viscut durant els darrers mesos la mediatització i politització d'aquest fenomen i del recent missatge en xarxes socials de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor (PSC), en què presumia haver aconseguit la no obertura d'un centre per acollir aquests joves al barri del Remei.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

13/09/19

benvinguda-a-l-escola

De formigues i gegants

Cristina Sánchez, Secretària de FAMPAS de Badalona, reflexiona sobre els nous reptes del curs escolar a la ciutat.
Llegir l'article complet
SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet