TEATRE I MÚSICA


El Muba, un nou espai per aprendre i gaudir de la música a Badalona


La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones.


inauguracio-muba-2019
 El cantant Cesc Sansalvadó, a la inauguració de l'auditori del Muba.


Irene Peiró - 16/06/19         

twitter share   facebook share

Fa gairebé 1 any i mig que un grup de joves de Badalona van emprendre un projecte musical a la ciutat, amb una doble vessant. D’una banda, volien ser una escola de formació, per facilitar l’aprenentatge de diversos estils musicals, sobretot els més moderns, o de diferents instruments. De l’altra, volien acollir activitats musicals de qualitat en directe, enfront de la manca d’espais d’aquesta mena a Badalona.

 

El projecte de Muba Formació Musical va començar a caminar a principis de l’any 2018 i, d’aleshores ençà, més d’un centenar d’alumnes han passat per les seves aules. La constant expansió de les seves activitats també ha portat a ampliar les seves instal·lacions al carrer de Guifré 191 de Badalona, a partir d’espais contigus. Entre els nous espais, destaca la sala d’audicions, on l’alumnat de l’escola es podrà posar a prova dalt d’un escenari i es podran interpretar activitats musicals en directe.

 

La inauguració de les noves instal·lacions es va celebrar divendres passat, 14 de juny, al vespre, amb una festa que va aplegar més d’una setantena de persones. Els espais del Muba també compten actualment amb una terrassa a l’aire lliure, on es va fer un pica-pica durant la celebració, abans que el músic Cesc Sansalvadó, amenitzés la vetllada interpretant diverses cançons a l’auditori. El cantant es va mostrar convençut que espais com aquests “són fonamentals a Badalona per a la interpretació de música de qualitat en directe”.


pica-pica-a-la-terrassa-del-muba-durant-la-festa-d-inauguracio-de-les-noves-instal-lacions

 

Múltiples activitats i formacions musicals per a totes les edats

 

Guillem Sagués, un dels impulsors del projecte, explica que el Muba pretén “oferir música per a tots els públics” i que el perfil de l’alumnat és plenament intergeneracional. “L’alumne més jove que ha passat per l’escola té 3 anys i el més gran, 78”.  Qualsevol edat és bona per apropar-se a la música.

 

El ventall d’activitats de l’escola també és ampli. “Es poden aprendre diversos estils de música, sobretot música moderna, diferents instrumentals, solfeig, cant... i a partir del setembre també farem classes de flamenc...” -explica en Guillem. Aquest estiu, també s’oferirà un casal musical per als alumnes que vulguin aprofitar les vacances escolars per continuar formant-se.

 

El Muba fa classes tant dins de les seves pròpies instal·lacions com en tres centres educatius de la ciutat, apropant així la música a les aules, i el curs vinent té previst ampliar les seves activitats a dos escoles més. El Muba, que també col·labora amb L’Independent de Badalona principalment amb la cessió d’espais, s’està enxarxant cada vegada més amb el teixit social i cultural de la ciutat.

CONVIURE

02/06/20

document-xes-barcelones-nord

La Xarxa d’Economia Solidària presenta un pla d’acció amb mesures dirigides a les administracions públiques

El Baix Besòs Cooperatiu - XES ha fet arribar aquest pla als diferents grups municipals dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet